NATO-gyakorlat bénítja a polgári közlekedést, ha ekkor utazol, a te járatodat is érintheti

A NATO június 12. és 24. között kiterjedt légierő-gyakorlatot tart a német légtérben, ez pedig várhatóan egész Európában hatással lesz a légi közlekedésre.

A gyakorlaton több mint kétszáz katonai repülőgép vesz részt, és a német légteret nagy területen ideiglenesen lezárják a nem katonai gépek előtt. Így azoknak, akik június 12. és 24. között terveznek repülni, késésekre vagy akár járattörlésekre is számítaniuk kell, mivel az európai égbolt a szokásosnál is forgalmasabb lesz.

Ráadásul az sem biztos, hogy számot tarthat kártérítésre az, aki fennakadásokba fut. Az utasok ugyanis ezt csak akkor igényelhetik a légitársaságoktól, ha az indulás előtt kevesebb mint tizennégy nappal értesítik őket a járattörlésről vagy késésről.

A légitársaságoknak ráadásul nem kell fizetniük, ha olyan rendkívüli körülmények okozzák a járattörlést vagy késést, amelyek ésszerű intézkedésekkel elkerülhetők lettek volna.

A szakértők szerint pedig ez a NATO-gyakorlat is ilyen rendkívüli körülménynek minősülhet. Éjszaka és hétvégén azonban nem lesznek gyakorlatok, így aki ekkor repül, azt nem fenyegetik a fennakadások.

Eközben az Egyesült Államokat egészen más okból fenyegetik a légi fennakadások.

(Forrás: DW, képek: Getty Images)

gyakorlat | Németország | hadgyakorlat | légtér | nato

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom