Close
Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett

Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett

Bár szívünk szerint már mindannyian repülőre ülnénk és mennénk, hogy felfedezhessünk új kultúrákat és páratlan tájakat, a szűkebb környezetünk is tartogat számos lehetőséget arra, hogy találjunk valami szépet, hogy rácsodálkozzunk valami különlegesre, vagy hogy egyszerűen jobbá tegyük egy kicsit a világot.

Nézz fel az égre!

Legyen csípős hideg vagy nyári kánikula, ha tiszta az idő, az égbolt páratlan látványa mindenkit rabul ejt.

A csillagképek vizsgálata ráadásul nemcsak a felfedezés élményét tartogatja, hanem békét, nyugalmat is áraszt magából.

Miközben a Kis Göncölt keressük, elveszítjük az időérzékünket, megszűnik a külvilág, és egy kis időre eggyé válunk az univerzummal.

Menj ki a természetbe!

A nemzeti parkok, botanikus kertek karnyújtásnyira vannak tőlünk, hiszen Magyarország természeti kincsekben gazdag, így a rejtett vízesések felfedezése, a páratlan élővilág, a gyakran embert próbáló túraútvonalak újabb és újabb kihívás elé állítanak bennünket.

Fedezd fel a szűkebb környezeted!

Voltál már idegenvezető a saját városodban?

És kalauzoltak már téged végig Budapest történelmi jelentőségű vagy izgalmas titkokat rejtő utcáin?

Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen lépten-nyomon csodálatos épületekbe, emléktáblákba, egyedülálló művészeti alkotásokba ütközhetünk.

Vállalj önkéntes munkát!

A túraszövetségek folyamatosan keresnek önkénteseket, illetve a társadalmi felelősségvállalás jegyében olyan vállalkozásokat, akik-amelyek segítséget nyújtanak a turistautak jelzéseinek felújításában és a túraútvonalak megtisztításában.

Ha csatlakozol hozzájuk, nemcsak a természetben, aktívan töltheted a szabadidődet, de hozzájárulhatsz a kirándulás népszerűsítéséhez, környezetünk védelméhez, és az illegális hulladék felszámolásához is.

Megfulladás ellen

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, de azt is megnéztük a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

életmód | túra | kirándulás | szabadidő | természet

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram