Close
Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett

Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett

Bár szívünk szerint már mindannyian repülőre ülnénk és mennénk, hogy felfedezhessünk új kultúrákat és páratlan tájakat, a szűkebb környezetünk is tartogat számos lehetőséget arra, hogy találjunk valami szépet, hogy rácsodálkozzunk valami különlegesre, vagy hogy egyszerűen jobbá tegyük egy kicsit a világot.

Nézz fel az égre!

Legyen csípős hideg vagy nyári kánikula, ha tiszta az idő, az égbolt páratlan látványa mindenkit rabul ejt.

A csillagképek vizsgálata ráadásul nemcsak a felfedezés élményét tartogatja, hanem békét, nyugalmat is áraszt magából.

Miközben a Kis Göncölt keressük, elveszítjük az időérzékünket, megszűnik a külvilág, és egy kis időre eggyé válunk az univerzummal.

Menj ki a természetbe!

A nemzeti parkok, botanikus kertek karnyújtásnyira vannak tőlünk, hiszen Magyarország természeti kincsekben gazdag, így a rejtett vízesések felfedezése, a páratlan élővilág, a gyakran embert próbáló túraútvonalak újabb és újabb kihívás elé állítanak bennünket.

Fedezd fel a szűkebb környezeted!

Voltál már idegenvezető a saját városodban?

És kalauzoltak már téged végig Budapest történelmi jelentőségű vagy izgalmas titkokat rejtő utcáin?

Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen lépten-nyomon csodálatos épületekbe, emléktáblákba, egyedülálló művészeti alkotásokba ütközhetünk.

Vállalj önkéntes munkát!

A túraszövetségek folyamatosan keresnek önkénteseket, illetve a társadalmi felelősségvállalás jegyében olyan vállalkozásokat, akik-amelyek segítséget nyújtanak a turistautak jelzéseinek felújításában és a túraútvonalak megtisztításában.

Ha csatlakozol hozzájuk, nemcsak a természetben, aktívan töltheted a szabadidődet, de hozzájárulhatsz a kirándulás népszerűsítéséhez, környezetünk védelméhez, és az illegális hulladék felszámolásához is.

Megfulladás ellen

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, de azt is megnéztük a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Íme egy "csodaszer", ami megmentheti az emberiséget
Megtalálták az elveszett aranyvárost Egyiptomban
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom