Négy fenntartható, alternatív megoldás utazás helyett

Bár szívünk szerint már mindannyian repülőre ülnénk és mennénk, hogy felfedezhessünk új kultúrákat és páratlan tájakat, a szűkebb környezetünk is tartogat számos lehetőséget arra, hogy találjunk valami szépet, hogy rácsodálkozzunk valami különlegesre, vagy hogy egyszerűen jobbá tegyük egy kicsit a világot.

Nézz fel az égre!

Legyen csípős hideg vagy nyári kánikula, ha tiszta az idő, az égbolt páratlan látványa mindenkit rabul ejt.

A csillagképek vizsgálata ráadásul nemcsak a felfedezés élményét tartogatja, hanem békét, nyugalmat is áraszt magából.

Miközben a Kis Göncölt keressük, elveszítjük az időérzékünket, megszűnik a külvilág, és egy kis időre eggyé válunk az univerzummal.

Menj ki a természetbe!

A nemzeti parkok, botanikus kertek karnyújtásnyira vannak tőlünk, hiszen Magyarország természeti kincsekben gazdag, így a rejtett vízesések felfedezése, a páratlan élővilág, a gyakran embert próbáló túraútvonalak újabb és újabb kihívás elé állítanak bennünket.

Fedezd fel a szűkebb környezeted!

Voltál már idegenvezető a saját városodban?

És kalauzoltak már téged végig Budapest történelmi jelentőségű vagy izgalmas titkokat rejtő utcáin?

Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen lépten-nyomon csodálatos épületekbe, emléktáblákba, egyedülálló művészeti alkotásokba ütközhetünk.

Vállalj önkéntes munkát!

A túraszövetségek folyamatosan keresnek önkénteseket, illetve a társadalmi felelősségvállalás jegyében olyan vállalkozásokat, akik-amelyek segítséget nyújtanak a turistautak jelzéseinek felújításában és a túraútvonalak megtisztításában.

Ha csatlakozol hozzájuk, nemcsak a természetben, aktívan töltheted a szabadidődet, de hozzájárulhatsz a kirándulás népszerűsítéséhez, környezetünk védelméhez, és az illegális hulladék felszámolásához is.

Megfulladás ellen

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, de azt is megnéztük a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

szabadidő | életmód | utazás | természet | kirándulás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom