Close
Négy gyönyörű és megfizethető úti cél az őszre

Négy gyönyörű és megfizethető úti cél az őszre

Nem győzünk lobbizni az őszi utazás mellett: a nyarat teletöltő tömegek nagy része már elment, az időjárás mindenhol kellemesebb, és a főszezonhoz képest a szállodai szobák és a szállások árai is emészthetőbbek. A Travel Off Path magazin gyűjtéséből ajánlunk négy országot, amely a „pénztárcabarátsága” miatt is jó választás lehet.

Albánia

Érintetlen tengerpartjai miatt mindig is vonzónak számított.

Híresebb szomszédaihoz, azaz Görögországhoz és Olaszországhoz hasonlóan gyönyörűek a strandjai, legyen szó homokos vagy kavicsos opciókról, ráadásul jóval kedvezőbb árakkal büszkélkedhet.

A vízpartól távolabb Albánia vibráló és kreatív fővárosa remek hely az egyedülálló kulturális örökségek felfedezésére. Egy szállodai szoba átlagára negyvenkilenc dollár (kb. 17 ezer forint), míg az ötcsillagos szobákért átlagosan nyolcvanegy dollárt (30 ezer forintot) kell fizetni éjszakánként.

Egy korsó hazai sörért úgy két dollárt (720 forintot), egy kapucsínóért vagy tejeskávéért alig másfelet, egy étkezésért pedig körülbelül hét dollárt (2500 forinot) kérnek el egy közepesebb árfekvésű étteremben.

Lengyelország

Természeti adottságai kiemelkedőek, különösen a hegyek és az erdők. Varsó gyönyörű óvárosával hívogat, ami tele van látnivalókkal.

Ami az átlagárakat illeti, egy kávé kettő-négy dollárba (hétszáz-ezernégyszáz forint), egy ebéd egy étteremben pedig úgy nyolc dollárba (2800 forintba) kerül.

Egy középkategóriás szállodai szoba átlagára ötvennégy dollár (19 ezer forint) éjszakánként, a legdrágább ötcsillagos szállodákban viszont négyszáz dollár (144 ezer forint) körüli összeget kell áldozni egy éjszakára.

Lettország

A legtöbb turista értelemszerűen a fővárosba, Rigába látogat, pedig máshová is érdemes elnézni. A szépséges erdők remek túralehetőségeket rejtenek, mutatósak a strandok, a rigai központi piac pedig a hangulatot adja az utazáshoz.

Nézzük az árakat: egy üveg víz körülbelül hetven centbe (250 forintba) kerül, egy sör pedig 2,50 dollárba (900 forintba), ha egy bárban kérjük ki. Ételek tekintetében nagyjából huszonhárom dollárból (8200 forintból) kijön egy kétszemélyes vacsora.

Lettországban egy középkategóriás szállodai szoba átlagosan hatvannégy dollárba (23 ezer forintba) kerül éjszakánként.

Románia

Szomszédunk földrajzilag hihetetlenül változatos. Évszaktól függően láthatunk ott hófödte hegyeket, de van tengerpartja és Európa legjobban megőrzött deltáját is arrafelé találjuk.

A lenyűgöző örökségi helyszínek szintén kihagyhatatlanok, a helyiek pedig nagyon barátságosak és vendégszeretőek a turistákkal.

Egy romániai szállodai szoba átlagára ötven dollár (18 ezer forint), de egy minőségi szállás is a töredéke más európai országokhoz képest. Ugyanez igaz a vendéglátásra is, egy jó ebéd mindössze átlag tizenkét dollárba (4300 forintba) kerül.

Most még Európa jó részén nyárias az idő, szóval nem késő vakációra indulni. Ha már csak egy tengerpart hiányzik, hogy teljes legyen az indián nyár, erre érdemes keresgélned.

(Forrás: Travel Off Path, fotók: Getty Images)

szállás | megfizethető | látnivalók | étterem | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram