A járványügyi szigorítások bejelentésével párhuzamosan sorra állnak át a jobbnál jobb fővárosi éttermek a házhoz szállításra. Így annak ellenére nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, hogy este nyolc után az otthonunkban ragadtunk.
Nem okoz csalódást a Széll Tamás és Wossala Rozina vezette csúcskategóriás helyek mellett egyik kedvenc bisztrónk, a Déryné és Budapest legjobb brunchlelőhelye, az Á la Maison sem.
Stand25
A Bib Gourmand minősítéssel rendelkező Stand25 több alternatívát is kínál az ételek otthoni elfogyasztására. Elsőként lehetőségünk nyílik arra, hogy az ételeket 11 és 18:30 között személyesen vegyük át Szulló Szabina és Széll Tamás konyhájában. Ha hidegen visszük el, otthon rá kell szánnunk néhány percet az étkezés előtti előkészületre,
ha azonban úgy döntünk, hogy melegen kérjük, minél hamarabb érdemes elfogyasztanunk.
Ha nem szeretnénk kontaktust teremteni a hazai gasztronómiai élet sztárpárjával, ugyanebben az időintervallumban házhoz is szállítják választásunkat. És hogy mi mindent érdemes megkóstolni? Kihagyhatatlan a malacterrine, a homoktövises sütőtök krémleves, a pisztrángfilé, a mangalicabrassói, a Stand25 aranygaluskája és az isteni lúdláb tarte is.
Déryné Bisztró
Sikkes, szexi, kozmopolita – ilyennek ismertük meg a Dérynét, aki most mindezt egészen az otthonunkig elhozza. A hedonista élvezeteket ugyanis fantasztikus bisztrójukból házhoz szállítják, így egyetlen hétvégére sem kell búcsút inteni a legendás Sunday Brunch Partynak.
A város legnagyobb és legrégebbi, Michelin Guide által ajánlott étterméből mindenképpen érdemes megkóstolni a garnélás, chorizós gnocchit, a város talán legjobb steakjeit, az ikonikus wagyu burgert és a diógrillázsos gubát.
Bestia
A vendéglátást érintő változásokra szélsebesen reagáló Bestia is visszaállt a házhoz szállításra, ráadásul lakjunk a főváros bármelyik pontján, Wossala Rozináék leszállítják a legütősebb fogásokat.
Próbára tehetjük a pokolian jó ételeiket és válogathatunk az előételek, a főételek és a desszertek közül. Tökéletes választás lehet a sült sütőtök saláta, az Angus marhafasírt chilis paradicsommal és padlizsánnal, illetve a tonkababos crème brûlée.
Á la Maison
Három partnercégen keresztül is rendelhetünk az Á la Maisonból, így ha éppen az ősszel vágtunk bele egy gasztronómiai élményekben gazdag fővárosi brunchkörútba, mindenképpen érdemes folytatni a sorozatot – igaz, ezúttal a saját konyhánkban.
Bátran válogassunk az Á la Maison kínálatából: ott van például az ellenállhatatlan Croque monsieur, a fenséges Bacon benedict, ha viszont slankítanánk, azt is megtehetjük a fitness breakfasttel. Amennyiben pedig egy szemet-lelket gyönyörködtető ebéddel lepnénk meg magunkat a home office-ban, kérjünk tonhal ceviche-t avokádó lime-mal, vadragus papardellét és csokoládés fondant-t!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az éttermek Facebook-oldala)
házhoz szállítás | pandémia | ételrendelés | budapest | étterem | covid-19
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!