Close
Holnaptól újra megkóstolhatjuk a Balaton közösségi borát – Itt a BalatonBor 4.0

Holnaptól újra megkóstolhatjuk a Balaton közösségi borát – Itt a BalatonBor 4.0

Holnap (május 21-én) az egyik kedvenc pesti helyünkön, a Société Bistróban debütál a BalatonBor legújabb évjárata.

Hogy miről is szól a BalatonBor?

Elsősorban a közösségről, amit a balatoni borászok alkotnak, másrészt egy régiós bormárkáról, ahol a fajta, a borkészítési mód és a címke ugyanaz, a borász és a bor mégis különbözik. A BalatonBorok egységes címkéin ugyanis a borász a neve megjelenik, a bor viszont kizárólag a Balatoni borrégió területéről szüretelt, reduktív olaszrizling lehet.

A kezdeményezésben kiemelten fontos az is, hogy a borok és a felvásárolt szőlő piaci ára meghatározott – így fognak össze a borászok a szőlő alacsony felvásárlási ára ellen.

Az első éveben még csak a termelőknél kapható BalatonBorból igazi sikersztori lett: az idei évben már hatvanezer palack kerül piacra, a borászok, a vendéglátóhelyek és a viszonteladók részéről is folyamatosan nő az érdeklődés.

A holnapi sétálókóstolón a BalatonBorokat készítő és bemutató borászok mellett két hasonló boros kezdeményezés is feltűnik: egyikük a villányi összefogás eredményeként létrejött REDy, másikuk egy új, közösségi bormárka, a PH-érték, azaz pannonhalmi borászok rajnai rizling alapú házasítása.

Szóval holnap, 17 óra, Société!

Ez is érdekelhet:

(Fotó: BalatonBor, Steiner Péter)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom