Close
Holnaptól újra megkóstolhatjuk a Balaton közösségi borát – Itt a BalatonBor 4.0

Holnaptól újra megkóstolhatjuk a Balaton közösségi borát – Itt a BalatonBor 4.0

Holnap (május 21-én) az egyik kedvenc pesti helyünkön, a Société Bistróban debütál a BalatonBor legújabb évjárata.

Hogy miről is szól a BalatonBor?

Elsősorban a közösségről, amit a balatoni borászok alkotnak, másrészt egy régiós bormárkáról, ahol a fajta, a borkészítési mód és a címke ugyanaz, a borász és a bor mégis különbözik. A BalatonBorok egységes címkéin ugyanis a borász a neve megjelenik, a bor viszont kizárólag a Balatoni borrégió területéről szüretelt, reduktív olaszrizling lehet.

A kezdeményezésben kiemelten fontos az is, hogy a borok és a felvásárolt szőlő piaci ára meghatározott – így fognak össze a borászok a szőlő alacsony felvásárlási ára ellen.

Az első éveben még csak a termelőknél kapható BalatonBorból igazi sikersztori lett: az idei évben már hatvanezer palack kerül piacra, a borászok, a vendéglátóhelyek és a viszonteladók részéről is folyamatosan nő az érdeklődés.

A holnapi sétálókóstolón a BalatonBorokat készítő és bemutató borászok mellett két hasonló boros kezdeményezés is feltűnik: egyikük a villányi összefogás eredményeként létrejött REDy, másikuk egy új, közösségi bormárka, a PH-érték, azaz pannonhalmi borászok rajnai rizling alapú házasítása.

Szóval holnap, 17 óra, Société!

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: BalatonBor, Steiner Péter)

Close