Close
Nekem nem csak január a tea hónapja

Nekem nem csak január a tea hónapja

Az év első hónapja a teáé. Elmondjuk, szerintünk ez miért nincs jól így.

Az angolok évek óta ünneplik a tea napját április 21-én, teljesen érthető okokból. Ha valahol, akkor a britek naptárában kifejezetten jól mutat egy ilyen ünnep, mivel egészen a 18. század óta hódolnak a délutáni teázás szertartásának. A napokban olvastam, nem ők az egyedüliek, akik a hétköznapokon túlmutatóan istenítik ezt a forró italt: Amerikában egy egész hónapot szentelnek neki, méghozzá a januárt.

Felmerült bennem a kérdés: az elviteles kávé és a fast food világában, miért kap éppen a tea harmincnapnyi kitüntetett figyelmet, amikor a filozófiája pont az ellenkezőjéről szól. Teázni csak lassan és nyugodtan érdemes, akár azt is mondhatnánk, ceremóniaszerűen, rituálisan. Persze néhanapján jólesik csak három percre belógatni egy ízbombával töltött filtert a bögrébe vagy a termoszba, és tovább szaladni vele, de akkor már el is veszítettük az igazi értékét.

Remélem, hogy ott, ahol ünneplik a tea hónapját, legalább annyira szól az egész a teázás szertartásosságának fontosságáról, mint a puszta élvezetéről és az anyagi vonzatról.

Nagy kár lenne, ha a teakultúrát megfosztanák a méltóságától, mondvacsinált események kedvéért.

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom