Close
Nekem nem csak január a tea hónapja

Nekem nem csak január a tea hónapja

Az év első hónapja a teáé. Elmondjuk, szerintünk ez miért nincs jól így.

Az angolok évek óta ünneplik a tea napját április 21-én, teljesen érthető okokból. Ha valahol, akkor a britek naptárában kifejezetten jól mutat egy ilyen ünnep, mivel egészen a 18. század óta hódolnak a délutáni teázás szertartásának. A napokban olvastam, nem ők az egyedüliek, akik a hétköznapokon túlmutatóan istenítik ezt a forró italt: Amerikában egy egész hónapot szentelnek neki, méghozzá a januárt.

Felmerült bennem a kérdés: az elviteles kávé és a fast food világában, miért kap éppen a tea harmincnapnyi kitüntetett figyelmet, amikor a filozófiája pont az ellenkezőjéről szól. Teázni csak lassan és nyugodtan érdemes, akár azt is mondhatnánk, ceremóniaszerűen, rituálisan. Persze néhanapján jólesik csak három percre belógatni egy ízbombával töltött filtert a bögrébe vagy a termoszba, és tovább szaladni vele, de akkor már el is veszítettük az igazi értékét.

Remélem, hogy ott, ahol ünneplik a tea hónapját, legalább annyira szól az egész a teázás szertartásosságának fontosságáról, mint a puszta élvezetéről és az anyagi vonzatról.

Nagy kár lenne, ha a teakultúrát megfosztanák a méltóságától, mondvacsinált események kedvéért.

FOLYTASD EZZEL
Diszkrét és tapintatos karbantartót keresnek egy történelmi kastélyba
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom