Close
Nekem nem csak január a tea hónapja

Nekem nem csak január a tea hónapja

Az év első hónapja a teáé. Elmondjuk, szerintünk ez miért nincs jól így.

Az angolok évek óta ünneplik a tea napját április 21-én, teljesen érthető okokból. Ha valahol, akkor a britek naptárában kifejezetten jól mutat egy ilyen ünnep, mivel egészen a 18. század óta hódolnak a délutáni teázás szertartásának. A napokban olvastam, nem ők az egyedüliek, akik a hétköznapokon túlmutatóan istenítik ezt a forró italt: Amerikában egy egész hónapot szentelnek neki, méghozzá a januárt.

Felmerült bennem a kérdés: az elviteles kávé és a fast food világában, miért kap éppen a tea harmincnapnyi kitüntetett figyelmet, amikor a filozófiája pont az ellenkezőjéről szól. Teázni csak lassan és nyugodtan érdemes, akár azt is mondhatnánk, ceremóniaszerűen, rituálisan. Persze néhanapján jólesik csak három percre belógatni egy ízbombával töltött filtert a bögrébe vagy a termoszba, és tovább szaladni vele, de akkor már el is veszítettük az igazi értékét.

Remélem, hogy ott, ahol ünneplik a tea hónapját, legalább annyira szól az egész a teázás szertartásosságának fontosságáról, mint a puszta élvezetéről és az anyagi vonzatról.

Nagy kár lenne, ha a teakultúrát megfosztanák a méltóságától, mondvacsinált események kedvéért.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom