Close
Nem sűrűn tesz ilyet Barack Obama és felesége

Nem sűrűn tesz ilyet Barack Obama és felesége

Meglehetősen ritkán kerülnek elő árveréseken Barack Obama személyes tárgyai, most decemberben azonban kivételes alkalomra készülhetnek a korábbi amerikai elnök hívei.

Obama és felesége ugyanis csatlakozott egy hírességek tárgyait aukcióra bocsátó kezdeményezéshez, melyre két becses ruhadarabot is felajánlottak.

Az egyik egy Michelle Obama által még a Fehér Házban eltöltött időkben viselt koktélruha, a másik pedig férje középiskolában hordott kosárlabdameze.

Norman Norell 1950-es évekbeli fekete ruhájában egy 2010-es washingtoni adománygyűjtésen jelent meg a korábbi first lady, a kreáció várhatóan ötven- és hetvenezer dollár közötti összegért kel majd el az árverésen. Ez lesz az első olyan ruhadarab, amit a Fehér Házban töltött nyolc éve alatt divatikonná vált Michelle Obama viselt, és kalapács alá kerül.

Barack Obama a hawaii Punahou iskola csapatában öltötte magára az aukcióra ajánlott 23-as számú mezt, melyhez egyébként egy iskolai évkönyv is jár – a benne szereplő fotókon látható, ahogyan a korábbi elnök abban a trikóban kosarazik. A Chicago Bulls-szurkoló Obama közismerten hatalmas rajongója a sportágnak, hivatali idejében a Fehér Ház teniszpályáját például kosárlabda-pályává alakíttatta át. Szakértők szerint a csomag akár kétszázezer dollárért is gazdára találhat.

A Julien’s Auctions által szervezett aukciót december 4–6. között tartják, előtte még az írországi Museum of Style Icons kiállításán meg lehet nézni a felajánlott személyes tárgyakat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

kosárlabda mez | személyes tárgy | árverés | aukció | michelle obama

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram