Három híres látványosság, melyről sokan azt gondolják, hogy turistacsapda, pedig nem az

Nagyon sok ismert látványosságról derül ki utólag, hogy nem érte meg a fáradságot, vagy nem olyan, mint a fotókon. Az ember joggal tart attól, hogy egyes népszerű helyszíneken nem azt kapja, amire számított.

Ezért tette fel a kérdést valaki a Redditen, hogy melyek azok a „turistacsapdák“, amelyeket az emberek igazából szeretnek. Ő maga a sanghaji, Bund és Pudong kerületet összekötő metróvonalat (Bund Sightseeing Tunnel) nevezte meg, ahol az utazást látványos fényeffektusok teszik emlékezetessé.

A legnépszerűbb komment pedig az lett, amely a Niagara-vízesésnél történő hajózást (Maid of the Mist) emeli ki. Mint a válaszadó írja,

egy élet, mire az ember sorra kerül, a hajó tömött és az egész olyan giccsesnek tűnik...de amikor a vízeséshez érünk, és megérzzük az erejét, és rájövünk, hogy a hajó motorja teljes erővel jár, mégis küzd az árral, akkor tudatosul, hogy igen, ez tényleg fantasztikus.

Ez a példa bizonyítja, hogy a zsúfoltság nem hoz magával automatikusan minőségromlást. Ez látszik a második legkedveltebb hozzászólásból is, amely a müncheni Hofbrauhausra hívja fel a figyelmet, és arra, hogy a helyen a hatalmas népszerűsége ellenére tényleg jókat lehet enni és inni.

„Az étel fenomenális volt, a sör evidensen jó, a hangulat pedig eklektikus, körülöttünk a párok különböző nyelveken beszélgettek egymással" - írja a kommentelő hozzátéve, hogy néhány kisebb sörözőben is jártak, de a Hofbrauhaust találták a legjobbnak.

A dobogó harmadik helyére a Gyűrűk Ura-rajongók kedvelt célpontja, az új-zélandi Hobbiton került.

Ezeket az élményeket szintén sok utazó ajánlja, a világ egyik legnépszerűbb látványossága azonban már elvesztette a lelkét a turisták szerint.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

híres | népszerű | turistacsapda | látványosság

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram