Close
Nagyon másként festenek a valóságban, mint a reklámfotókon a világ legrosszabb turistacsapdái

Nagyon másként festenek a valóságban, mint a reklámfotókon a világ legrosszabb turistacsapdái

A hosszú sorok, a nagy tömeg és a borsos árak még a legvágyottabb helyszíneket is rémálommá változtathatják.

A turistacsapdák igazi trükkje abban rejlik, hogy általában csak akkor jövünk rá, hogy nem érték meg sem a pénzt sem az időt, amikor már egyiket sem szerezhetjük vissza. A nyaralók bérbeadásával foglalkozó Casago azonban szeretne megkímélni minket a csalódástól, és listázta azokat a célpontokat, amelyeket a TripAdvisoron a legtöbbször illettek a “turistacsapda” jellemzéssel.

Fisherman’s Wharf

A listából kiderül, hogy a világ tíz leginkább csalódást keltő látnivalója közül négy az Egyesült Államokban található, és a tengerentúlé az első hely is, méghozzá a San Franciscó-i Fisherman’s Wharf városnegyeddel, amely több mint ezer alkalommal kapta meg az említett, lesújtó értékelést.

A második helyen a barcelonai óvárosban futó La Rambla út áll, majd a dublini Temple Bar következik.

Íme, a tízes lista:

  1. San Francisco, Fisherman’s Wharf
  2. Barcelona, La Rambla
  3. Dublin, Temple Bar
  4. Izland, Kék Lagúna
  5. Berlin, Checkpoint Charlie
  6. Edinburgh, Royal Mile
  7. Kanada, Niagara-vízesés
  8. Thaiföld, Damnoen Saduak úszó piac
  9. Koppenhága, Nyhavn
  10. Hongkong, Viktória-csúcs
A hongkongi Viktoria-csúcs

A listán elég sok ismert és népszerű turistacélpont található, de ez nem azt jelenti, hogy ezeket a helyszíneket automatikusan ki kellene húzni az útitervből. De fontos, hogy alaposan felkészüljünk a látogatásra, és számítsunk arra, hogy az élmény talán nem teljesen olyan lesz, mint vártuk.

A világ legdrágább látnivalói vajon megérik a pénzüket? Itt kiderül. Ha viszont biztosra mennél, és távol maradnál  a turistacsapdaság gyanújától is, ezek az olasz kisvárosok remek úti célok lehetnek.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images, Unsplash)

turistacsapda | Fisherman’s Wharf | tripadvisor | san francisco | 2023

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram