Close
Pazar pezsgős utazásra invitál a britek két leghíresebb vonata

Pazar pezsgős utazásra invitál a britek két leghíresebb vonata

Darlingtonból Edinburgh-ba repíti a Northern Belle utasait a Flying Scotsman.

A világ leghíresebb gőzmozdonya, a Flying Scotsman idén ünnepli századik születésnapját, az évfordulóról pedig többek között egy pezsgős utazással emlékezik meg, amelyen a Nagy-Britannia legfényűzőbb vonataként számon tartott, 1930-as évekbeli, Pullman-stílusú Northern Belle-t, az egykori Orient Express-csoport tagját húzza.

A szeptember 14-i eseményre a jegyek 695 fontba (körülbelül háromszázezer forintba) kerülnek, amiért a vendégek pazar bánásmódnak részesülnek.

A darlingtoni állomáson vörös szőnyeget terítenek le, amikor az utasok 8.20-kor, pezsgőkoktéllal a kezükben felszállnak a vonatra, ahol luxus körülmények között foglalhatják el helyüket a gazdagon díszített kocsiban.

Edinburgh felé három fogásos villásreggeli érkezik, majd jön egy háromórás megálló Skócia fővárosában a visszaút előtt, amely újabb pezsgős fogadással kezdődik. Visszafelé a vonat Yorkot is érint, ott hat fogásos, borral kísért vacsorát szolgálnak fel.

A Flying Scotsman

Aki nem akar szeptemberig várni, május 11-én is utazhat a Northern Belle-el, akkor a néhai anyakirálynő gyermekkori otthonába, a Glamis Castle-be.

Ha pedig Skócia csodálatos tájain luxusvonatoznánk egyet, a Royal Scotsman is a rendelkezésünkre áll.

(Forrás: ChronicleLive, képek: Northern Belle/Facebook, Getty Images)

Skócia | Flying Scotsman | Northern Belle | pezsgő | luxusvonat

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram