Close
Minden eddiginél több pezsgőt ittunk tavaly

Minden eddiginél több pezsgőt ittunk tavaly

A francia pezsgő exportja 2022-ben elérte 326 millió palackot, ami minden eddiginél magasabb eladást jelent.

A pezsgővásárlás 2022-ben először haladta meg a hatmilliárd eurót, ez pedig annak köszönhető, hogy a francia pezsgőházak exportja hatalmas növekedésnek indult. 2021-hez képest 1,6 százalékos emelkedést jelent mindez,

a teljes export pedig elérte a 326 millió palackot a Comité Champagne iparági szervezet adatai szerint.

A francia pezsgők valamivel több mint 57 százaléka, azaz 187,5 millió palack került külföldre tavaly, ami 2021-hez képest 1,4 százalékos emelkedést jelent.

A Comité Champagne szerint mindez annak köszönhető, hogy Champagne gyorsan túl tudott lendülni a 2020-as egészségügyi válság okozta sokkon, amit az okozott, hogy a globális kijárási tilalmak, a vendéglátóipari egységek zárva tartása drasztikusan visszavetette az eladásokat.

A szakmai szervezet azt is megjegyezte, hogy 2022 bőséges termést hozott,

az év mennyiségi és minőségi szempontból is erős volt,

így remek pezsgőkkel lehetett kielégíteni a megnövekedett igényeket. Bár még túl korai bármit is jósolni arról, mit hoz 2023, egy dolog biztos: a pezsgőipar emelt fővel veszi az új év új kihívásait is.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

alkoholfogyasztás | alkohol | pezsgő | pezsgőfogyasztás

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram