Close
Így használd biztonságosan a látványos pezsgő kardot

Így használd biztonságosan a látványos pezsgő kardot

A partitrükk bemutatása nem veszélytelen, csak megfelelő óvintézkedések mellett érdemes bemutatni.

A pezsgősüveg karddal való kinyitása rendkívül látványos, egyetlen gyors mozdulat és egy egész terem tör ki örömujjongásban. A szablya használata azonban veszélyes, hiszen az üveg hatalmas nyomás alatt áll, az eszköz pedig igen éles, így

otthoni körülmények között csak óvintézkedések mellett érdemes a partitrükköt bemutatni.

Gina Netisingha, a Seagate Hotel egyik vezetője több száz pezsgősüveget nyitott már ki kard segítségével pályafutása során, tanácsait pedig több mint ajánlott megfogadni.

1. Tartsuk hidegen a palackot, hiszen így az üveg nagyon törékennyé válik és csökken a palackban lévő nyomás is. A kardos trükk bemutatása előtt tegyük a pezsgőt három órára a hűtőbe, vagy helyezzük fejjel lefelé egy vödör jégbe, amíg a nyaka teljesen ki nem hűl.

2. Győződjünk meg arról, hogy az üveg csupasz, nem maradt rajta se fólia, se drótdarab. Ha ezt kipipáltuk, keressük meg a “varrását”, azaz a palackon végigfutó vonalat. A legtisztább törés ugyanis ott érhető el, mivel a palack ott a leggyengébb.

3. Tartsuk megfelelően az üveget, ne helyezzük az ujjbegyeinket a penge útjába. Ha jobbkezesek vagyunk, a palackot a bal kezünkkel, alul tartsuk stabilan, állítsuk az üveget 45 fokos szögbe, a “varrással” felfelé.

4. Készüljünk fel az egyetlen, gyors mozdulatra. Ha minden jól sikerül, a nyak lerepül, a palack pedig pukkan.

Idén két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került, ezek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty)

pezsgő | új év | szilveszter | pezsgő szablya | pezsgő kard

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram