Így használd biztonságosan a látványos pezsgő kardot

A partitrükk bemutatása nem veszélytelen, csak megfelelő óvintézkedések mellett érdemes bemutatni.

A pezsgősüveg karddal való kinyitása rendkívül látványos, egyetlen gyors mozdulat és egy egész terem tör ki örömujjongásban. A szablya használata azonban veszélyes, hiszen az üveg hatalmas nyomás alatt áll, az eszköz pedig igen éles, így

otthoni körülmények között csak óvintézkedések mellett érdemes a partitrükköt bemutatni.

Gina Netisingha, a Seagate Hotel egyik vezetője több száz pezsgősüveget nyitott már ki kard segítségével pályafutása során, tanácsait pedig több mint ajánlott megfogadni.

1. Tartsuk hidegen a palackot, hiszen így az üveg nagyon törékennyé válik és csökken a palackban lévő nyomás is. A kardos trükk bemutatása előtt tegyük a pezsgőt három órára a hűtőbe, vagy helyezzük fejjel lefelé egy vödör jégbe, amíg a nyaka teljesen ki nem hűl.

2. Győződjünk meg arról, hogy az üveg csupasz, nem maradt rajta se fólia, se drótdarab. Ha ezt kipipáltuk, keressük meg a "varrását", azaz a palackon végigfutó vonalat. A legtisztább törés ugyanis ott érhető el, mivel a palack ott a leggyengébb.

3. Tartsuk megfelelően az üveget, ne helyezzük az ujjbegyeinket a penge útjába. Ha jobbkezesek vagyunk, a palackot a bal kezünkkel, alul tartsuk stabilan, állítsuk az üveget 45 fokos szögbe, a "varrással" felfelé.

4. Készüljünk fel az egyetlen, gyors mozdulatra. Ha minden jól sikerül, a nyak lerepül, a palack pedig pukkan.

Idén két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került, ezek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty)

pezsgő | szilveszter | pezsgő kard | pezsgő szablya | új év

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom