Close
Kétszázötven éves a világ egyik leghíresebb pezsgőpincészete

Kétszázötven éves a világ egyik leghíresebb pezsgőpincészete

Az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tulajdonában lévő pezsgőházat kétszázötven évvel ezelőtt alapították, a jeles évfordulón pedig a Veuve Clicquot arra buzdítja vevőit, álmodjanak nagyot, fényeset és szépet. A pezsgőház számára a jubileumi év több, mint egy mérföldkő: óda az örömhöz és az optimizmushoz.

A Veuve Clicquot története “la grande dame of Champagne”-nyal, Madame Clicquot-tal kezdődött, aki 1805-ben, huszonhét évesen, férje halála után vette át az 1772-ben alapított pincészet irányítását. Madame Clicquot egymaga tette a pezsgőházat azzá, ami ma is: a merészség, a kreativitás és az optimizmus példájává.

Még a legnagyobb csapások idején is az volt a meggyőződése, hogy a dolgok jó oldalát kell nézni.

1810-ben megalkotta a márka első évjáratát, ő hozta létre az első ismert kevert rosé pezsgőt is 1818-ban.

Az volt a célja, hogy a legjobb legyen, és soha nem hagyott fel ezzel az elképzelésével. Híres mondása szerint

ha a tökéletesség keresése során egyszerre két lépést kell megtennünk, akkor nem szabad megelégednünk azzal, hogy csak egyet tegyünk.

A pezsgőház ötvenedik évfordulóján Madame Clicquot a „Solaire Culture-t”, vagyis a felkelő napot ünnepelte. Nem véletlenül viseli a Veuve Clicquot 1877-óta a napsárga színt címkéin, hiszen ez kifejezi a ház egyik mottóját, miszerint

minden nap új lehetőség egy szebb jövő építésére.

A pezsgőház az elmúlt két évszázadban is megőrizte Madame Clicquot szellemiségét, létre hozták a nőkre összpontosító BOLD by Veuve Clicquot programot, valamint a környezetvédelem és az ökotudatosság fokozása érdekében a THE ICONS kollekció is, az EcoYellow program pedig a Veuve fenntarthatóságát támogatja.

(Forrás: Haute Living, fotók: Getty)

champagne | pezsgőház | pezsgő | veuve clicquot

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram