Close
Egy hónapig korlátlanul utazhatunk ebben az európai országban alig húszezer forintért

Egy hónapig korlátlanul utazhatunk ebben az európai országban alig húszezer forintért

Németország hivatalosan is forgalomba hozta negyvenkilenc eurós, nagyjából tizennyolcezer forintos országos tömegközlekedési jegyét, ami május elsejétől lesz érvényes nem csupán a német állampolgárok, hanem a külföldi látogatók számára is.

A negyvenkilenc eurós jegy, a Deutschlandticket a kilenc eurós jegy utódja. A célja, hogy mindenki számára vonzóvá tegye a tömegközlekedést, és könnyebbé tegye a mindennapokat a megélhetési költségek növekedése ellenére. Ahogyan azt a neve is elárulja, a jegy havonta negyvenkilenc euróba fog kerülni, digitálisan lesz elérhető és bármikor le lehet majd mondani.

Ez azt jelenti, hogy ha turistaként május 1-je után utazunk Németországba és tömegközlekedéssel szeretnénk bejárni az ország különböző vidékeit és látványosságait, akkor érkezéskor megvásároljuk a jegyet, korlátlanul utazunk vele, majd távozáskor lemondjuk az előfizetésünket.

A jegy már megvásárolható a Deutsche Bahn honlapján, valamint a közlekedési vállalatoknál országszerte, nem érvényes azonban a DB Fernverkehr AG által üzemeltetett vonatokon és például a FlixTrainnél és első osztályú utazásokra sem használható fel. A jegyet nem lehet másra átruházni, azaz minden, hat évnél idősebb utasnak sajátot kell vásárolnia, az ellenőrzések során pedig a személyazonosság igazolására is szükség lesz.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

kedvezmény | utazás | tömegközlekedés | Németország | vonat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram