Mit eszik és iszik a világ húsvétkor?

Különleges sajtos tekercs, quiche, erős sör és egyéb húsvéti finomságok a világ minden tájáról.

A húsvétot világszerte megünneplik, és minden nemzetnek megvannak a saját étkezési hagyományai. Összegyűjtöttünk néhány érdekes fogást a világ minden tájáról, hogy beleshessünk az eltérő kultúrák ünnepi tradícióiba és konyháiba.

Paraguay: Chipas

Ezeket a puha sült sajttekercseket Paraguay utcáin egész évben árulják, de különösen húsvétkor népszerűek, amikor a családok otthon készítik el őket.

Argentína: Torta Pascualina

Az argentin húsvéti étel leginkább a quiche-hez hasonlítható; spenótot, ricottát és főtt tojást tojást tartalmaz, így igazán tökéletes húsmentes étel a nagyböjt idején.

Oroszország: Paskha

A húsvétról elnevezett piramis alakú étel túróból készül, és egyszerre jelképezi Krisztus tisztaságát, a húsvéti bárányt és a feltámadást.

Dánia: Påskeøl

A világ egyik első szezonális söreként ismert dán Påskeøl-t hagyományosan húsvétkor isszák. Különlegessége, hogy az alkoholtartalma magasabb, mint az átlagos söré.

Egyesült Királyság: Hot Crossed Buns

Az Egyesült Királyságban a Hot Crossed Buns névre hallgató bucik a nagypéntek és a húsvét elengedhetetlen alkotóeleme. A tetején lévő cukormáz Krisztus keresztre feszítését szimbolizálja, míg a tésztában használt fűszerek a test bebalzsamozását idézik meg.

Libanon: Maamoul

A Maamoul egy édes omlós tészta, melyet a Közel-Keleten különösen népszerű datolyával, pisztáciával vagy dióval töltenek meg. Húsvét vasárnapján és vízkereszt ünnepén fogyasztott süteményeket gyakran karika formájúra készítik, hogy szimbolizálják Jézus koronáját.

Mexikó: Capirotada

Mexikóban a nagyböjt idején és a húsvétot megelőzően hagyományosan ezt a fahéjjal, nádcukorral, szegfűszeggel és mazsolával ízesített kalácsot fogyasztják.

Görögország: Tsoureki

Ezt a fonott, dióval vagy mandulával megszórt kalácsot általában piros húsvéti tojásokkal tálalják, amelyek Krisztus vérét szimbolizálják.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

húsvéti ételek | gasztronómia | nemzetközi ételek | húsvét | nemzetközi konyha | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom