Különleges sajtos tekercs, quiche, erős sör és egyéb húsvéti finomságok a világ minden tájáról.
A húsvétot világszerte megünneplik, és minden nemzetnek megvannak a saját étkezési hagyományai. Összegyűjtöttünk néhány érdekes fogást a világ minden tájáról, hogy beleshessünk az eltérő kultúrák ünnepi tradícióiba és konyháiba.
Paraguay: Chipas
Ezeket a puha sült sajttekercseket Paraguay utcáin egész évben árulják, de különösen húsvétkor népszerűek, amikor a családok otthon készítik el őket.
Argentína: Torta Pascualina
Az argentin húsvéti étel leginkább a quiche-hez hasonlítható; spenótot, ricottát és főtt tojást tojást tartalmaz, így igazán tökéletes húsmentes étel a nagyböjt idején.
Oroszország: Paskha
A húsvétról elnevezett piramis alakú étel túróból készül, és egyszerre jelképezi Krisztus tisztaságát, a húsvéti bárányt és a feltámadást.
Dánia: Påskeøl
A világ egyik első szezonális söreként ismert dán Påskeøl-t hagyományosan húsvétkor isszák. Különlegessége, hogy az alkoholtartalma magasabb, mint az átlagos söré.
Egyesült Királyság: Hot Crossed Buns
Az Egyesült Királyságban a Hot Crossed Buns névre hallgató bucik a nagypéntek és a húsvét elengedhetetlen alkotóeleme. A tetején lévő cukormáz Krisztus keresztre feszítését szimbolizálja, míg a tésztában használt fűszerek a test bebalzsamozását idézik meg.
Libanon: Maamoul
A Maamoul egy édes omlós tészta, melyet a Közel-Keleten különösen népszerű datolyával, pisztáciával vagy dióval töltenek meg. Húsvét vasárnapján és vízkereszt ünnepén fogyasztott süteményeket gyakran karika formájúra készítik, hogy szimbolizálják Jézus koronáját.
Mexikó: Capirotada
Mexikóban a nagyböjt idején és a húsvétot megelőzően hagyományosan ezt a fahéjjal, nádcukorral, szegfűszeggel és mazsolával ízesített kalácsot fogyasztják.
Görögország: Tsoureki
Ezt a fonott, dióval vagy mandulával megszórt kalácsot általában piros húsvéti tojásokkal tálalják, amelyek Krisztus vérét szimbolizálják.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
nemzetközi konyha | gasztronómia | nemzetközi ételek | húsvét | nagy sztori
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!