Close
Erről a hídról évente egyszer lehet leugrani – Legálisan

Erről a hídról évente egyszer lehet leugrani – Legálisan

Ahogy a legtöbb amerikai nemzeti park, úgy a New River Gorge is számos izgalmas tevékenység otthona. A legextrémebb közülük az egy napra szóló hídugrás.

Az adrenalinfüggők előszeretettel látogatnak el a Nyugat-Virginia délnyugati részén található ikonikus parkba. Évente több mint 1,4 millió látogatóval büszkélkedhet a csodálatos vidék, ahol a sziklamászástól (1500 útvonallal!)  kezdve a vadvízi evezésen és a raftingon át a hegyi kerékpározásig számos aktivitással lehet növelni a pulzusszámot.

A több mint 70 ezer hektár területű park Fayetteville és Hinton között húzódik a New River mentén. Akik “csak” a lélegzetelállító kilátásban szeretnének gyönyörködni, netán kalandsportokat űzni, vagy az amerikai történelemről tanulni, azok a New River Gorge Nemzeti Parknál kevés jobb helyet találnak erre.

Akad viszont még egy egyedülálló tevékenység, melyet azonban évente csupán egyszer lehet legálisan művelni.

Minden év októberének harmadik szombatján Nyugat-Virginia legnagyobb egynapos fesztiválját rendezik meg a New River Gorge-ban.

Olyankor több ezren keresik fel a parkot, hogy megnézzék a 924 méter hosszú és 267 méter magas New River Gorge hídról a szurdokba bázisugrókat.

A vakmerő akciót évente egyszer, a bizonyos Bridge Day-en lehet csak gyakorolni, és van néhány szabály, amelyet a nézőknek is be kell tartaniuk. Például nem vihetnek magukkal kutyákat, mint ahogyan összecsukható széket, hátizsákot, nagyméretű kézitáskát és hűtőtáskát sem, nem beszélve a görkorcsolyáról, a szekérről, a kerékpárról és a gördeszkáról, a drónról, és az alkoholos italokról.

Az érdeklődőket négy különböző színben virító különjárat viszi el a hídhoz, mindegyik egy adott helyről indul. A látogatóknak meg kell jegyezniük a buszuk színét, hogy tudják, melyikkel térhetnek majd vissza.

A Bridge Day kiemelkedően népszerűnek számít, a januárban meghirdetett jegyek általában pillanatok alatt elfogynak.

A nemzeti parkok rendkívül népszerűek voltak 2021 nyarán (is), az Egyesült Államok számos parkja döntött idén látogatottsági rekordot. A tökéletes szelfi készítésére felesküdött turisták viszont csak növelték  zsúfoltságot, ami egyre inkább megszokottá válik ezeken a csodás helyeken.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

 

híd | nemzeti | hídugrás | park | szabály

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram