Close
Fizetnek valakinek azért, hogy egy éven át végigegye New Yorkot

Fizetnek valakinek azért, hogy egy éven át végigegye New Yorkot

Álommeló, 2349. fejezet.

A New York Magazine és a Grub Street egy tapasztalt írót keres, aki egy éven át járná New York éttermeit. Saját rovatot vinne és hetente megjelenő hírlevelet szerkesztene, melyben ötven gasztronómiai epizódban mesélné el a város történetét.

Az igazi fanatikust igénylő pozíció a “foodie” kifejezést eredetileg megalkotó díjnyertes magazinnál jelentős múltra tekint vissza. A pályázónak vérbeli gasztronómiai megszállottnak kell lennie, jól ismernie a pulzáló metropoliszt, és persze kiemelten fontos a szakmai tapasztalat is.

A teljes munkaidős feladat jövő januárban kezdődik, a rovat The Year I Ate New York címen fut, és egy jó értelemben vett őrült, étteremmániás író 2022-es gasztrokalandjait mutatja be.

Tényleg álomszerűen hangzik, de valóban tapasztalt és ambiciózus szerzőt kíván.

Le tudnád írni, hogy New York kínai negyedében melyik tészta volt a legmeghatározóbb az életedben? Izgat az ötlet, hogy tizennégy egymást követő estén vacsorapartit rendezz, hogy egyszer és mindenkorra kiderítsd, ki a város legjobb cateringese? Állandóan azon gondolkodsz, milyen lenne hamburgert enni a New York Yacht Club bárpultjánál, vagy sült kagylót kóstolni valamelyik autentikus étteremben, netán szusit enni Manhattan eldugott helyein? Gondoltál már rá, hogy birkasültet és steak-homár duót rendelj Keensben?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kell végiggondolniuk magukban azoknak, akik elküldenék a CV-jüket.

A pozíció versenyképes fizetést és bőséges költségtérítést biztosít. Az ideális pályázónak van írói tapasztalata, New Yorkban él (és elég jól ismeri  várost), igazi gasztrorajongó  (bár nem kritikus), éles eszű, jó szeme van, nem riasztja el a feladat, ha esetleg egy este két vacsorát is végig kell ülnie, valamint elég kitartó ahhoz, hogy elmenjen enni… mindig.

A jelentkezéshez a szokásos dolgok mellett egy nyolcszáz szavas irományt kell csatolni, amiben egy felejthetetlen New York-i estéről mesél a szerző, hogy megmutassa, miért őt kell felvenni erre az enyhén szólva is őrülten jó állásra.

A híres-hírhedt szesztilalom vége óta Manhattan első whiskeylepárlója nyílt meg nemrég, méghozzá a városrész igencsak trendinek számító NoHo negyedében. A Great Jones Distilling Co. négyemeletes üzemét hat évig építették, és számos akadályt kellett leküzdeni, hogy beindulhasson.

(Forrás: New York Magazine, fotók: Getty Images)

gasztro | író | feladat | álom | vacsora

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram