Close
Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Ha igen, akkor érdemes átgondolni ezt a lehetőséget.

Európa legnyugatibb szigetén adták fel azt az állásajánlatot, melynek értelmében egy párt (vagy két barátot) keresnek egy vendégház üzemeltetésére 2021 áprilisa és októbere közötti időszakra. A munkavégzés helye az Írországhoz tartozó Great Blasket-sziget, amely annak ellenére népszerű célpontnak számít – elsősorban a digitilás detoxot keresők körében –, hogy villany, wifi, de még meleg vizes zuhany sincs arrafelé.

A munkára egyébként tavaly is hasonló módon kerestek embereket, akkor nem kevesebb mint 24 ezer pályázó közül válaszották ki a győztes párt, Annie Birney-t és Eoin Boyle-t.

“Gyertyafény, tábortűz, vadon élő állatok, csillagok, természet. Egyszerűen gyönyörű” – mutatja be a birtok szépségeit Alice Hayes tulajdonos. A Dingle partjainál található Great Blasket szinte tökéletesen megadja a sokak által vágyott elszigeteltség érzését; vad, zord, ugyanakkor drámaian szép is egyben.

Utolsó állandó lakosai többek között a népesség folyamatos csökkenése miatt valamikor 1953 körül hagyták el. Napjainkban gyakorlatilag lakatlannak számít, mindössze néhány kőház tart nyitva a turisták miatt. 

Három ilyen kőházat kell gondozniuk a sziget új felügyelőinek, illetve reggelente kinyitniuk a kávézót, hogy aztán a gázpalackokkal összekötött gáztűzhelyen forró teát és kávét készítsenek a hajóval érkező vendégeknek, kirándulóknak, pásztoroknak.

Az ideális jelöltek jó emberismerettel és megfelelő szintű egészégügyi alkalmassággal rendelkeznek, továbbá a kiváló alkalmazkodókészség sem árt (gondoljunk csak a jéghideg zuhanyokra). A tulajdonos szerint ugyanis száz dolog elromolhat a szigeten, ahol nincs két egyforma nap. Alice Hayes elárulta még, hogy egy szélturbinával működő töltőport termel némi energiát, szóval a sziget azért nincs teljesen lekapcsolva a civilizációról. 

Pályázni január 22-ig lehet, de a tavalyi sikerekből kiindulva idén jelentkezési létszámkorlátot vezettek be, tehát nem árt gyorsan átgondolni a költözést. A fizetés megegyezés kérdése.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom