Close
Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Ha igen, akkor érdemes átgondolni ezt a lehetőséget.

Európa legnyugatibb szigetén adták fel azt az állásajánlatot, melynek értelmében egy párt (vagy két barátot) keresnek egy vendégház üzemeltetésére 2021 áprilisa és októbere közötti időszakra. A munkavégzés helye az Írországhoz tartozó Great Blasket-sziget, amely annak ellenére népszerű célpontnak számít – elsősorban a digitilás detoxot keresők körében –, hogy villany, wifi, de még meleg vizes zuhany sincs arrafelé.

A munkára egyébként tavaly is hasonló módon kerestek embereket, akkor nem kevesebb mint 24 ezer pályázó közül válaszották ki a győztes párt, Annie Birney-t és Eoin Boyle-t.

“Gyertyafény, tábortűz, vadon élő állatok, csillagok, természet. Egyszerűen gyönyörű” – mutatja be a birtok szépségeit Alice Hayes tulajdonos. A Dingle partjainál található Great Blasket szinte tökéletesen megadja a sokak által vágyott elszigeteltség érzését; vad, zord, ugyanakkor drámaian szép is egyben.

Utolsó állandó lakosai többek között a népesség folyamatos csökkenése miatt valamikor 1953 körül hagyták el. Napjainkban gyakorlatilag lakatlannak számít, mindössze néhány kőház tart nyitva a turisták miatt. 

Három ilyen kőházat kell gondozniuk a sziget új felügyelőinek, illetve reggelente kinyitniuk a kávézót, hogy aztán a gázpalackokkal összekötött gáztűzhelyen forró teát és kávét készítsenek a hajóval érkező vendégeknek, kirándulóknak, pásztoroknak.

Az ideális jelöltek jó emberismerettel és megfelelő szintű egészégügyi alkalmassággal rendelkeznek, továbbá a kiváló alkalmazkodókészség sem árt (gondoljunk csak a jéghideg zuhanyokra). A tulajdonos szerint ugyanis száz dolog elromolhat a szigeten, ahol nincs két egyforma nap. Alice Hayes elárulta még, hogy egy szélturbinával működő töltőport termel némi energiát, szóval a sziget azért nincs teljesen lekapcsolva a civilizációról. 

Pályázni január 22-ig lehet, de a tavalyi sikerekből kiindulva idén jelentkezési létszámkorlátot vezettek be, tehát nem árt gyorsan átgondolni a költözést. A fizetés megegyezés kérdése.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images)

lakatlan | vendégház | pályázat | álommunka | sziget

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram