Close
Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Feladnád az áramot és a wifit egy álommunkáért?

Ha igen, akkor érdemes átgondolni ezt a lehetőséget.

Európa legnyugatibb szigetén adták fel azt az állásajánlatot, melynek értelmében egy párt (vagy két barátot) keresnek egy vendégház üzemeltetésére 2021 áprilisa és októbere közötti időszakra. A munkavégzés helye az Írországhoz tartozó Great Blasket-sziget, amely annak ellenére népszerű célpontnak számít – elsősorban a digitilás detoxot keresők körében –, hogy villany, wifi, de még meleg vizes zuhany sincs arrafelé.

A munkára egyébként tavaly is hasonló módon kerestek embereket, akkor nem kevesebb mint 24 ezer pályázó közül válaszották ki a győztes párt, Annie Birney-t és Eoin Boyle-t.

“Gyertyafény, tábortűz, vadon élő állatok, csillagok, természet. Egyszerűen gyönyörű” – mutatja be a birtok szépségeit Alice Hayes tulajdonos. A Dingle partjainál található Great Blasket szinte tökéletesen megadja a sokak által vágyott elszigeteltség érzését; vad, zord, ugyanakkor drámaian szép is egyben.

Utolsó állandó lakosai többek között a népesség folyamatos csökkenése miatt valamikor 1953 körül hagyták el. Napjainkban gyakorlatilag lakatlannak számít, mindössze néhány kőház tart nyitva a turisták miatt. 

Három ilyen kőházat kell gondozniuk a sziget új felügyelőinek, illetve reggelente kinyitniuk a kávézót, hogy aztán a gázpalackokkal összekötött gáztűzhelyen forró teát és kávét készítsenek a hajóval érkező vendégeknek, kirándulóknak, pásztoroknak.

Az ideális jelöltek jó emberismerettel és megfelelő szintű egészégügyi alkalmassággal rendelkeznek, továbbá a kiváló alkalmazkodókészség sem árt (gondoljunk csak a jéghideg zuhanyokra). A tulajdonos szerint ugyanis száz dolog elromolhat a szigeten, ahol nincs két egyforma nap. Alice Hayes elárulta még, hogy egy szélturbinával működő töltőport termel némi energiát, szóval a sziget azért nincs teljesen lekapcsolva a civilizációról. 

Pályázni január 22-ig lehet, de a tavalyi sikerekből kiindulva idén jelentkezési létszámkorlátot vezettek be, tehát nem árt gyorsan átgondolni a költözést. A fizetés megegyezés kérdése.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom