Close
Száz éve nem történt ilyen New York szívében

Száz éve nem történt ilyen New York szívében

A híres-hírhedt szesztilalom vége óta Manhattan első whiskeylepárlója nyílt meg a napokban, méghozzá a városrész igencsak trendinek számító NoHo negyedében. A Great Jones Distilling Co. négyemeletes üzemét hat évig építették, és számos akadályt kellett leküzdeni, hogy beindulhasson.

“Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a szeszfőzés New Yorkban, előbb meg kell értenünk, milyen területrendezési elvek betartása szükséges ahhoz, hogy egyáltalán szeszfőzdét lehessen nyitni. Másfél évnyi keresgélés után végül a 686 Broadwayen kötöttünk ki” – mondta Andrew Merinoff, a Great Jones Distilling Co. projektmenedzsere.

A helyiség, amelybe a lepárló beköltözött, teljesen robbanásbiztos. A levegőt kilencven másodperc alatt ki lehet szívni belőle, így az egyik legbiztonságosabb lepárlóhelyiségnek számít a világon.

Bár a lepárlás az újonnan megnyitott üzemben történik, a whiskey érlelése a New York állam északi részén található Black Dirtben kezdődött még öt-hat évvel ezelőtt.

“A whiskey az egyik legnehezebben elkészíthető szeszes ital – folytatta Merinoff. – Ez a munka lényegében szerelem.”

A Great Jones Distilling Co. ötlete a Jose Cuervo-vezérigazgató, Juan Domingo Beckman fejéből pattant ki. A különleges szeszfőzde koktélbárnak, étteremnek, rendezvényteremnek és speakeasy bárnak is otthont ad.

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Kipróbáltuk: Ilyen lett Jamie Oliver tízperces spagettije
Ebből az exkluzív italból minden eddiginél többet vásárolt tavaly a világ
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom