Close
Száz éve nem történt ilyen New York szívében

Száz éve nem történt ilyen New York szívében

A híres-hírhedt szesztilalom vége óta Manhattan első whiskeylepárlója nyílt meg a napokban, méghozzá a városrész igencsak trendinek számító NoHo negyedében. A Great Jones Distilling Co. négyemeletes üzemét hat évig építették, és számos akadályt kellett leküzdeni, hogy beindulhasson.

“Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a szeszfőzés New Yorkban, előbb meg kell értenünk, milyen területrendezési elvek betartása szükséges ahhoz, hogy egyáltalán szeszfőzdét lehessen nyitni. Másfél évnyi keresgélés után végül a 686 Broadwayen kötöttünk ki” – mondta Andrew Merinoff, a Great Jones Distilling Co. projektmenedzsere.

A helyiség, amelybe a lepárló beköltözött, teljesen robbanásbiztos. A levegőt kilencven másodperc alatt ki lehet szívni belőle, így az egyik legbiztonságosabb lepárlóhelyiségnek számít a világon.

Bár a lepárlás az újonnan megnyitott üzemben történik, a whiskey érlelése a New York állam északi részén található Black Dirtben kezdődött még öt-hat évvel ezelőtt.

“A whiskey az egyik legnehezebben elkészíthető szeszes ital – folytatta Merinoff. – Ez a munka lényegében szerelem.”

A Great Jones Distilling Co. ötlete a Jose Cuervo-vezérigazgató, Juan Domingo Beckman fejéből pattant ki. A különleges szeszfőzde koktélbárnak, étteremnek, rendezvényteremnek és speakeasy bárnak is otthont ad.

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

üzem | lepárló | new york | szesztilalom | manhattan

FOLYTASD EZZEL

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Egészen különleges koktélok hódították meg a világ legjobb bárjait 2022-ben

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram