Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant's Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

Rocco, a mindössze egy éves cocker spániel a skóciai Grant’s Whisky-nél kezdett el dolgozni minőségellenőri pozícióban.

Feladata, hogy kiszűrje az esetleges hiányosságokat a fahordókban, és jelentse közvetlen felettesének, Chrisnek az érzékelt problémát.

–  A fa természetes anyag, a whisky lepárlása pedig szerves folyamat, ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy miden feltétel adott ahhoz, hogy tökéletes whisky készüljön a tölgyfahordóban – nyilatkozta Chris Wooff. Hozzátette: a Roccóhoz hasonló kutyák szaglása negyvenszer erősebb, mint az emberé, ezért rendkívül jól tudják detektálni a megváltozó körülmények miatt átalakuló illatokat.

A kutyát egy többkörös interjúztatást követően választották ki és képezték ki a feladatra. Az orrával minden olyan illatot érzékel, ami a whisky érlelésével kapcsolatban nem megfelelő, azaz rossz folyamatokra vagy nem ideális körülményekre enged következtetni. Rocco szuperereje, hogy rövid idő alatt nagyon sok hordót analizálni tud a szaglásával, így igen hatékony tagjává vált a csapatnak.

Rocco munkakörülményeit sokan megirigyelhetnék, hiszen teljes ellátást és lakhatást is biztosított számára munkáltatója. A spániel a szeszfőzde mellett él egy egyedi kialakítású kennelben, ahol meg tud piheni két műszak között.

Az első emberek, akik az amerikai kontinensen letelepedtek, valószínűleg kutyáikkal együtt érkeztek – állapította meg a kutyák háziasítását vizsgáló új kutatás, amit többek között azért is osztunk meg, mert ennél remekebb alkalom ritkán adódik, hogy rengeteg kutyás fotót tehessünk egy cikkbe, kérjük, hogy nézd el nekünk.

(Fotók: Scot Richmond)

szeszgyár | ellenőr | minőség | Skócia | whisky

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom