Close
Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

Rocco, a mindössze egy éves cocker spániel a skóciai Grant’s Whisky-nél kezdett el dolgozni minőségellenőri pozícióban.

Feladata, hogy kiszűrje az esetleges hiányosságokat a fahordókban, és jelentse közvetlen felettesének, Chrisnek az érzékelt problémát.

–  A fa természetes anyag, a whisky lepárlása pedig szerves folyamat, ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy miden feltétel adott ahhoz, hogy tökéletes whisky készüljön a tölgyfahordóban – nyilatkozta Chris Wooff. Hozzátette: a Roccóhoz hasonló kutyák szaglása negyvenszer erősebb, mint az emberé, ezért rendkívül jól tudják detektálni a megváltozó körülmények miatt átalakuló illatokat.

A kutyát egy többkörös interjúztatást követően választották ki és képezték ki a feladatra. Az orrával minden olyan illatot érzékel, ami a whisky érlelésével kapcsolatban nem megfelelő, azaz rossz folyamatokra vagy nem ideális körülményekre enged következtetni. Rocco szuperereje, hogy rövid idő alatt nagyon sok hordót analizálni tud a szaglásával, így igen hatékony tagjává vált a csapatnak.

Rocco munkakörülményeit sokan megirigyelhetnék, hiszen teljes ellátást és lakhatást is biztosított számára munkáltatója. A spániel a szeszfőzde mellett él egy egyedi kialakítású kennelben, ahol meg tud piheni két műszak között.

Az első emberek, akik az amerikai kontinensen letelepedtek, valószínűleg kutyáikkal együtt érkeztek – állapította meg a kutyák háziasítását vizsgáló új kutatás, amit többek között azért is osztunk meg, mert ennél remekebb alkalom ritkán adódik, hogy rengeteg kutyás fotót tehessünk egy cikkbe, kérjük, hogy nézd el nekünk.

(Fotók: Scot Richmond)

minőség | ellenőr | teszt | Skócia | szeszgyár

FOLYTASD EZZEL

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Hét karácsonyi süteményt is készíthetsz egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram