Close
Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

Rocco, a mindössze egy éves cocker spániel a skóciai Grant’s Whisky-nél kezdett el dolgozni minőségellenőri pozícióban.

Feladata, hogy kiszűrje az esetleges hiányosságokat a fahordókban, és jelentse közvetlen felettesének, Chrisnek az érzékelt problémát.

–  A fa természetes anyag, a whisky lepárlása pedig szerves folyamat, ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy miden feltétel adott ahhoz, hogy tökéletes whisky készüljön a tölgyfahordóban – nyilatkozta Chris Wooff. Hozzátette: a Roccóhoz hasonló kutyák szaglása negyvenszer erősebb, mint az emberé, ezért rendkívül jól tudják detektálni a megváltozó körülmények miatt átalakuló illatokat.

A kutyát egy többkörös interjúztatást követően választották ki és képezték ki a feladatra. Az orrával minden olyan illatot érzékel, ami a whisky érlelésével kapcsolatban nem megfelelő, azaz rossz folyamatokra vagy nem ideális körülményekre enged következtetni. Rocco szuperereje, hogy rövid idő alatt nagyon sok hordót analizálni tud a szaglásával, így igen hatékony tagjává vált a csapatnak.

Rocco munkakörülményeit sokan megirigyelhetnék, hiszen teljes ellátást és lakhatást is biztosított számára munkáltatója. A spániel a szeszfőzde mellett él egy egyedi kialakítású kennelben, ahol meg tud piheni két műszak között.

Az első emberek, akik az amerikai kontinensen letelepedtek, valószínűleg kutyáikkal együtt érkeztek – állapította meg a kutyák háziasítását vizsgáló új kutatás, amit többek között azért is osztunk meg, mert ennél remekebb alkalom ritkán adódik, hogy rengeteg kutyás fotót tehessünk egy cikkbe, kérjük, hogy nézd el nekünk.

(Fotók: Scot Richmond)

FOLYTASD EZZEL
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom