Close
Ez a New York-i reptér hivatalosan már nem New York-i többé

Ez a New York-i reptér hivatalosan már nem New York-i többé

New York eddig három repteret tarthatott számon, a John F. Kennedyt, a LaGuardiát és a Newark Libertyt. Ez utóbbi azonban október 3-ával kikerül a Nagy Alma városkódja alól.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség ugyanis módosítja egyes repterek kódját, ami a több légikikötővel rendelkező városok esetében az átszállások árát érintheti: míg egy városon belül ez általában ingyenes, városváltáskor külön díjat számíthatnak fel.

Ugyanakkor olcsóbbá is válhat a repülés a Newarkra, ha már nem New York-hoz, hanem New Jersey-hez tartozik.

Persze, ha New York-i járatokat keresünk a neten vagy a légitársaságok honlapján, továbbra is látni fogjuk a newarki találatokat is. Érdekes módon azonban maga a New York-i reptereket üzemeltető hatóság állítólag még nem értesült az új szabályozásról.

London-New York három óra alatt? Seattle-Tokió hat óra? Ezek mind realitássá válnak, amint bevezetik ezeket a hangsebességnél gyorsabb repülőket.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

new york | reptér | newark | new jersey | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram