Női energiák mozgatják az idei Gourmet Fesztivált

Idén is a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Több mint száz kiállító várja a látogatókat a Millenárisra május 24. és 26. között, méghozzá egy erős központi témával: ezúttal a női energiák uralják majd a fesztivált.

Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómia különböző szerepköreiben, messze túlmutatva a gasztroblogok határain, nem is beszélve az otthoni sütés-főzés világáról.

Miután a nők láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, szívükön viselik a fenntarthatóbb és színesebb jövőt, a jelenlétükkel felrázzák a gasztronómia területét is.

Másfelől nem csupán ebben az érzékenységben nyilvánul meg a női szereplők egyre láthatóbb és hangsúlyosabb jelenléte a gasztronómiában: egyre jobban értékelik a munkájukat is.

„Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években – mondja Nemes Richárd, a Fesztivál főszervezője. – Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is.”

 

Tehát, míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet, ennek népszerűsítésére pedig három nagykövet társul a rendezvényhez, de mellettük tucatnyi női szakember is bemutatkozik majd a fesztivál ideje alatt a Millenárison.

Természetesen megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálat mellett a változatos italmenü, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.

Gabriella, Zsuzsanna és Zsóka

A Gourmet Fesztivál idei egyik nagykövete Fekete Zsóka lesz, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalicatermékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri.

Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni.

Idén a nagykövetek csapatát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.

A Gourmet Fesztivált tehát május 24–26. között rendezik a Millenárison. A női nagyköveti csapat mellett más különlegességgel is készülnek a szervezők: mivel a zárónap pont gyereknapra esik, a vasárnapot a családoknak szentelik majd. Számos „aktivitás” készül a gyerekek számára, míg a 18 év alatti fiatalok ingyen látogathatják majd meg az eseményt.

A jegyekről ezen a linken talál további információkat, a Gourmet Fesztiválra a Roadsterrel is eljuthat: ha most előfizet az évente négyszer megjelenő print magazinunkra, akkor nemcsak kedvezőbb áron, 14 990 forintért jut hozzá a négy lapszámhoz, de kap mellé két belépőt a legrangosabb hazai gasztronómiai rendezvényre is.

(Forrás, fotók: Gourmet Fesztivál)

Ormós Gabriella | gourmet fesztivál | gasztronómia | roadster magazin | Fekete Zsóka

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom