Close
Senki sem számított arra, ami éppen a világ legjobb éttermével történik

Senki sem számított arra, ami éppen a világ legjobb éttermével történik

Őrült idők, de tényleg.

Az ötször a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma burger- és borbárrá alakul.

Ezt a hihetetlenül hangzó hírt pénteken jelentette be René Redzepi az Instagram-oldalán. Mindez olyasmi, mintha azt mondanánk, hogy Bob Dylan mostantól mulatós zenészként fog fellépni vidéki lagzikon, vagy hogy John Malkovich a Jóban-Rosszban állandó szereplője lesz.

René Redzepi étterme 2005-ös nyitása óta a fine dining csúcsintézményének számít, úttörő szellemiségben reformálják meg a skandináv gasztronómiát, a gasztronómiai elitet, sőt, tulajdonképpen azt is, mit jelent a 21. században a vendéglátás. Két Michelin-csillagjuk van, ötször lettek a világ legjobb étterme, tavaly már ki is vették őket a versenyből, hogy mások is esélyesként indulhassanak. 2018-ban új helyre költöztek, az újranyitás előtt két óra alatt két hónapra előre lefoglalták a vendégek a helyeket.

A koronavírus-járvány miatt bezártak, de a napokban sok más koppenhágai étteremhez hasonlóan újranyitnak. Kezdetben azonban nem térnek vissza a korábbi menükhöz, hanem burgert és bort fognak kínálni, ráadásul már asztalt sem kell foglalni, be lehet sétálni az utcáról.

Nyilván nem lesz ez mindig így, de amíg nem válik biztonságosabbá az utazás, addig könnyebb lesz betérni a Nomába.

koronavírus | rene redzepi | koppenhága | burger | noma

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram