Négy fontos tanács egy utazási szakértőtől, hogyan vigyázzunk a nyaraláson az elektronikus eszközökre

Érdemes mindet megfogadni. 

Tartsuk biztonságban a hőségtől a telefont

Jon Miller, a musicMagpie csoport kereskedelmi vezetője arra biztatta a nyaralókat, hogy gondoskodjanak telefonjuk hűvösen tartásáról, amikor a tengerparton élvezik a napsütést. Előfordulhat, hogy a telefon túlmelegszik és emiatt az alkalmazások lassabban futnak.

Ennek elkerülése és a mobil biztonságban tudása érdekében  az utazási szakember azt javasolta, hogy tartsuk a készüléket minél többet árnyékban, ideális esetben pedig táskában a bútorok alatt.

– A legjobb, ha képernyővel lefelé pihentetjük, illetve ügyeljünk arra, hogy ne legyen közvetlenül a napon, valamint kapcsoljuk ki azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használunk, például a GPS-t – mondta Jon Miller. – Ezek ugyanis felesleges energiát igényelnek, és további terhelést jelenthetnek a készüléknek – magyarázta.

Védjük a készüléket a víztől

Az utazási guru szerint a vízkár komolyan károsíthatja a telefont, és egyes régebbi modelleket teljesen használhatatlanná tehet.

Azt javasolja, hogy mielőtt a medencébe indulnánk, mindig tegyük az elektronikus eszközöket egy műanyag tárcába, hogy elkerüljük a beázást.

Vízálló telefontokokat lehet vásárolni az interneten, csak még utazás előtt győződjünk meg róla, hogy valóban távol tartják-e a vizet, hogy megússzuk a katasztrófát.

Tartsuk biztonságban az értéktárgyakat a szobában

Az értékes tárgyaink meglovasítása ellen a szakértő azt ajánlja, hogy hagyjuk a szobában az értéktárgyainkat, mivel ez a legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságban tartsuk, különösen, ha van szállodai széf.

Jon Miller kifejtette: – Nemcsak a lelki békét szolgálja, hanem segíthet abban is, hogy ne kelljen aggódni, amikor a medencében vagy a tengerben töltjük az időt.

– Amit sokan  talán elfelejtenek, hogy mind az androidos telefonok, mind az iPhone-ok rendelkeznek olyan alkalmazásokkal, amelyek folyamatosan nyomon követik a készüléket, és még azt is lehetővé teszik, hogy blokkoljuk és zároljuk a mobilt. A szolgáltatásokra könnyű feliratkozni, és életmentőek lehetnek arra az esetre, ha bármi baj történne – tette hozzá.

Fontoljuk meg a biztosítást

Az értéktárgyak biztosítása nyugalmat ad és egy módja annak, hogy csökkentsük a kár vagy lopás okozta stresszt.

Az utazási guru a következőket tanácsolja:  – Mielőtt megkötjük, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a jelenlegi biztosításunk kiterjed-e az eszközökre külföldön, mivel így akár kedvezőbb formulát választhatunk.

Ha nem, akkor érdemes olyan biztosítás után nézni, amely tartalmaz készülékfedezetet. Ez egy viszonylag olcsó módja annak, hogy nyugalmat biztosítson a nyaralásra – különösen ahhoz a rosszul végződő forgatókönyvhöz képest, ha netán új  készüléket kell vásárolni.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szakértő | nyaralás | elektronikus | tanács | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom