Ez a fogás lehet a nyáresti vacsorák királya

A cukkini remek kiegészítője ennek az igazán gyorsan elkészíthető csirkés tacónak, ami amellett, hogy egészséges, igazi ízbomba is, köszönhetően változatos fűszerezésének.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál csili pehely
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál paprika
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál frissen facsart lime lé
  • 30 dekagramm csirkemell filé felcsíkozva
  • 1 közepes hagyma szeletelve
  • 15 dekagramm cukkini felkarikázva
  • bors
  • 1 avokádó szeletelve
  • opcionálisan reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
  • koriander

 

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis tálban összeverünk három evőkanálnyi olívaolajat fokhagymával, sóval, csili pehellyel, őrölt köménnyel, paprikával, cukorral és a limelével. Bedörzsöljük vele a csíkokra vágott csirkemellet. 

Második lépés: Egy serpenyőt felforrósítunk, beledobjuk a húst és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és cukkinit, amit 3-5 percig összefőzünk a csirkehússal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.

Harmadik lépés: Feldaraboljuk az avokádót, rásorakoztatjuk a tortillára, majd rászedjük a csirkés-cukkinis tölteléket. Opcionálisan reszelt sajttal, tejföllel és egy nagy adag frissen vágott korianderrel tálaljuk.

Az aranypehellyel díszített kukoricatortilla dobja meg az árát ennek a Grand Velas Los Cabosban megvásárolható tacónak. De mit tud?

(Fotók: Getty Images)

csirkés | cukkinis | recept | taco | nyári

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom