Ez a fogás lehet a nyáresti vacsorák királya

A cukkini remek kiegészítője ennek az igazán gyorsan elkészíthető csirkés tacónak, ami amellett, hogy egészséges, igazi ízbomba is, köszönhetően változatos fűszerezésének.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál csili pehely
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál paprika
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál frissen facsart lime lé
  • 30 dekagramm csirkemell filé felcsíkozva
  • 1 közepes hagyma szeletelve
  • 15 dekagramm cukkini felkarikázva
  • bors
  • 1 avokádó szeletelve
  • opcionálisan reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
  • koriander

 

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis tálban összeverünk három evőkanálnyi olívaolajat fokhagymával, sóval, csili pehellyel, őrölt köménnyel, paprikával, cukorral és a limelével. Bedörzsöljük vele a csíkokra vágott csirkemellet. 

Második lépés: Egy serpenyőt felforrósítunk, beledobjuk a húst és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és cukkinit, amit 3-5 percig összefőzünk a csirkehússal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.

Harmadik lépés: Feldaraboljuk az avokádót, rásorakoztatjuk a tortillára, majd rászedjük a csirkés-cukkinis tölteléket. Opcionálisan reszelt sajttal, tejföllel és egy nagy adag frissen vágott korianderrel tálaljuk.

Az aranypehellyel díszített kukoricatortilla dobja meg az árát ennek a Grand Velas Los Cabosban megvásárolható tacónak. De mit tud?

(Fotók: Getty Images)

nyári | recept | taco | cukkinis | csirkés

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom