Ez a fogás lehet a nyáresti vacsorák királya

A cukkini remek kiegészítője ennek az igazán gyorsan elkészíthető csirkés tacónak, ami amellett, hogy egészséges, igazi ízbomba is, köszönhetően változatos fűszerezésének.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál csili pehely
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál paprika
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál frissen facsart lime lé
  • 30 dekagramm csirkemell filé felcsíkozva
  • 1 közepes hagyma szeletelve
  • 15 dekagramm cukkini felkarikázva
  • bors
  • 1 avokádó szeletelve
  • opcionálisan reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
  • koriander

 

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis tálban összeverünk három evőkanálnyi olívaolajat fokhagymával, sóval, csili pehellyel, őrölt köménnyel, paprikával, cukorral és a limelével. Bedörzsöljük vele a csíkokra vágott csirkemellet. 

Második lépés: Egy serpenyőt felforrósítunk, beledobjuk a húst és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és cukkinit, amit 3-5 percig összefőzünk a csirkehússal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.

Harmadik lépés: Feldaraboljuk az avokádót, rásorakoztatjuk a tortillára, majd rászedjük a csirkés-cukkinis tölteléket. Opcionálisan reszelt sajttal, tejföllel és egy nagy adag frissen vágott korianderrel tálaljuk.

Az aranypehellyel díszített kukoricatortilla dobja meg az árát ennek a Grand Velas Los Cabosban megvásárolható tacónak. De mit tud?

(Fotók: Getty Images)

recept | cukkinis | taco | nyári | csirkés

FOLYTASD EZZEL

Hat fantasztikus hely Horvátországban, amit ősszel meg kell nézni

Indul a szezon, így kávézz, ha jót akarsz magadnak

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom