Ez a fogás lehet a nyáresti vacsorák királya

A cukkini remek kiegészítője ennek az igazán gyorsan elkészíthető csirkés tacónak, ami amellett, hogy egészséges, igazi ízbomba is, köszönhetően változatos fűszerezésének.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál csili pehely
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál paprika
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál frissen facsart lime lé
  • 30 dekagramm csirkemell filé felcsíkozva
  • 1 közepes hagyma szeletelve
  • 15 dekagramm cukkini felkarikázva
  • bors
  • 1 avokádó szeletelve
  • opcionálisan reszelt sajt és tejföl a tálaláshoz
  • koriander

 

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis tálban összeverünk három evőkanálnyi olívaolajat fokhagymával, sóval, csili pehellyel, őrölt köménnyel, paprikával, cukorral és a limelével. Bedörzsöljük vele a csíkokra vágott csirkemellet. 

Második lépés: Egy serpenyőt felforrósítunk, beledobjuk a húst és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és cukkinit, amit 3-5 percig összefőzünk a csirkehússal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.

Harmadik lépés: Feldaraboljuk az avokádót, rásorakoztatjuk a tortillára, majd rászedjük a csirkés-cukkinis tölteléket. Opcionálisan reszelt sajttal, tejföllel és egy nagy adag frissen vágott korianderrel tálaljuk.

Az aranypehellyel díszített kukoricatortilla dobja meg az árát ennek a Grand Velas Los Cabosban megvásárolható tacónak. De mit tud?

(Fotók: Getty Images)

cukkinis | recept | nyári | csirkés | taco

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A csendes luxus titka: ismerd meg a Falconerit!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom