Egy koktél akkor igazán jó, ha minden összetevője tökéletes egységet alkot. A gin egy sokoldalú alkohol, hiszen zseniális italok készíthetők belőle. Mutatunk hat koktélt, ami kihagyhatatlan ezen a nyáron, ráadásul otthon is könnyedén elkészíthetők.
Bramble koktél
A Bramble koktélt az 1980-as években készítették először.
Kissé csípős, élénk, friss ízvilágú, amik kifejezetten jól tud esni egy vízparti estén.
60 milliliter gint, 22 milliliter citromlevet, 15 milliliter cukorszirupot egy shakerbe öntünk egy marék zúzott jéggel. Röviden összerázzuk, elkeverjük az összetevőket, és pohárba öntjük. Rácsurgatunk 20 milliliter crème de mûre krémlikőrt, citromszelettel és szederrel díszítve kínáljuk.
French 75
A hétvégi villásreggeli tökéletes kísérője lehet ez a koktél, amelyben a gin és a francia pezsgő találkozik.
30 milliliter gint, 15 milliliter citromlevet, 15 milliliter cukorszirupot jégen összerázunk, pezsgőspohárba töltjük, majd felöntjük 90 milliliter pezsgővel.
Bee's Knees
A koktél receptje elsőként a Boothby’s World Drinks and How to Them 1930-as kiadásában jelent meg. Gyakran változtatják az összetevőit, hiszen
különleges ízvilágot kaphatunk akkor, ha a citromot grapefruit-ra cseréljük, vagy a ginhez rozmaringot teszünk.
Az alap receptúra szerint egy shakerbe jeget halmozunk, ráöntünk 60 milliliter gint, 20 milliliter citromlevet, 20 milliliter mézszirupot. Tíz-tizenkét másodpercig rázzuk, majd martinis pohárba öntjük, citromhéjjal vagy citromszelettel díszítjük.
Martini
James Bond a világ legnépszerűbb koktéljai közé repítette a Martinit,
aminek az elkészítése rendkívül egyszerű. Csak négy összetevő, mégis a legtökéletesebb koktél készíthető akkor, ha 10 milliliter száraz martinit, 40 milliliter vodkát és 5 milliliter citromlevet összerázunk egy shakerben, majd pohárba szűrjük, és néhány szem olajbogyóval díszítjük.
Clover Club
Százhúsz évvel ezelőtt készült az első Clover Club koktél, amely
hosszú ideig tartó méltatlan mellőzés után most ismét a legnépszerűbb italok egyikévé vált.
Az elkészítéséhez 60 milliliter Hendrick's Ginre, 22 milliliter citromlére, 22 milliliter cukorszirupra, 3-5 szem friss málnára és egy tojásfehérjére van szükség. Az összes hozzávalót egy shakerbe tesszük jég nélkül és öt másodpercig rázzuk. Ezt követően hozzáadjuk a jeget majd újabb tíz-tizenkét másodpercig rázzuk. Martinis pohárba töltjük, citromhéjjal és málnával díszítjük.
Negroni
Télen-nyáron szívesen kortyoljuk a Negronit is, amiben
a hármas szabály érvényesül.
Három centiliterre van szükség ugyanis az elkészítéséhez a Campariból, a Vermuth rossóból és a ginből is. Amilyen könnyű megjegyezni a hozzávalók arányát, olyan egyszerű elkészíteni is. Egy old fashioned pohárba jeget teszünk, ráöntjük az összetevőket, elkeverjük, és kész is.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
gin | alkoholos ital | koktél | alkohol
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!