A magazin megvásárlásával hozzájárulhatsz az éttermek és a bárok újraindulásához. És nem mellesleg csúcsminőségű italokkal ismerkedhetsz meg.
A Nyissunk Együtt együttműködés a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bartender Szövetség között azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a pandémia következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.
A Nyissunk Együtt egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a vendéglátó közösség szellemiségét testesíti meg: összetartó, segítőkész és kitartó.
A Magyarország legjobb bartenderei által készített, egyedülálló koktélrecepteket tartalmazó kiadvány elengedhetetlen útmutató a koktélfogyasztás kiemelkedő helyszíneihez.
A magazin értékesítéséből befolyt teljes bevétel közvetlenül az azt értékesítő koktélbárokat és éttermeket támogatja, a magazin díja pedig az újranyitást követően fogyasztható le a vásárlás helyszínén.
A Roadster is visszatért a budapesti éjszakába: egy pénteki napon mindjárt öt fővárosi helyre ültünk be a magazinban felbukkanó éttermek és bárok közül, hogy legalább egy estére visszakapjunk valamit az elmúlt egy évből és végre újra felhőtlenül élvezhessük az izgalmasnál izgalmasabb koktélkreálmányokat.
TOKIO Budapest – TOKIO Highball
Még fent volt a nap, amikor helyet foglaltunk a Széchenyi téren, Budapest üzleti és egyben kedvelt szórakozó negyedében, ahol a megújított külsővel és belsővel újraéledő TOKIO Budapest jelentkezett be első házigazdának. Az ottani italt a Japánban rendkívül népszerű Whisky Highball inspirálta, a whisky és a juharszirup összhangja határozza meg az koktél bázisát, amit a szójaszósz tesz komplexebbé, a szóda pedig frissítővé.
A Glenmorangie (nyugalom völgye) lepárlót 1843-ban William Matheson alapította. A Highland single malt whiskyt saját piacának úttörőjeként, a hagyomány és az innováció ötvözésével vált híressé. Kimagasló minőségének elérése érdekében a Glenmorangie-t egyedülálló lepárlási eljárással állítják elő, Skócia legmagasabb üstjeiben. Az üst magassága megegyezik egy felnőtt zsiráf magasságával, mely így a ház egyik szimbólumává vált. A kizárólag a legkiválóbb tölgyfahordókban gondosan érlelt ital annak a szakértelemnek a megtestesítője, amely generációról generációra öröklődik a Men of Tain néven ismert szakértői csoport tagjai között.
A Glenmorangie 10 Years Old – The Original egy tízéves single malt, ami tökéletes bevezetés a skót whisky-k világába. Az Original a legeredetibb meghatározása a ház stílusának – elegáns és virágos, selymes és krémes. Skócia legmagasabb üstjeiben készült, lágyság és komplexitás jellemzi, a gazdag, citrusos jegyek és az érett őszibarack mellett a crème brûlée és a vanília bársonyos fűszeressége is helyet kap.
A koktél hozzávalói: Glenmorangie Original 10 Years Old, sáfrányos juharszirup, szójaszósz, top up szóda
Blue Fox The Bar – Desiderium
Könnyed kis esti sétával elérhető a következő állomás, a 2013-ban megnyílt Blue Fox The Bar, amelyet debütálását követően szinte rögtön a legjobb budapesti bárok között emlegettek. A bár az utcáról is megközelíthető, népszerű terasza az Erzsébet térre és az óriáskerékre néz.
A mindig magas szintű kiszolgálás hozadékaként egy Glenmorangie Lasantára épülő, kicsi, de alattomos Desiderium landolt a pultnál és kapcsolta máris minimum eggyel magasabb fokozatba az estét. A Lasanta keltául annyit tesz, hogy meleg és szenvedélyes. Elegáns, de testes whisky, mely tíz évet töltött ex-bourbon hordókban, majd további két évig érlelődött Oroloso és Pedro Ximénez Sherry hordókban, melyeknek köszönhetően csokoládéval bevont mazsola, méz, karamell, és édesfűszeres jegyek jellemzik.
A koktél hozzávalói: Glenmorangie Lasanta, Tawny Port, citromlé, fahéj szirup, szilvalekvár, házi gyömbérsör
Boutiq’ Bar - Hipster Milkpunch
Már esteledett, amikor a túra harmadik állomásához kezdtünk el szedelőzködni, hogy aztán egy legendás hely, a pesti éjszaka egyik zászlóshajója következzék. A Boutiq’ egy időtlen európai stílusú koktélbár, amely tizenhárom évvel ezelőtt nyitott a Paulay Ede utcában. Hangulata bohém, némi speakeasy benyomással a kezdetek óta, tipikusan olyan hely, ahova bárki és mindenki betérhet, hogy lazuljon, barátkozzon és kikapcsolódjon. Kifinomult klasszikusok, bátor kreációk, rendhagyó formák jellemzik. Céljuk, hogy a magyar koktélkultúra ikonikus alakja legyen, és a világ legjobb bárjainak elitligájában maradjon.
A Hennessy V.S a világ legnépszerűbb konyakja, amely az évszázados szakértelem és következetesség eredménye. A Hennessy V.S élénk és karakteres ízének köszönhetően ideális koktélok, long drink-ek széles skálájának elkészítéséhez. Intenzív aroma jellemzi, vaníliás, tölgyes jegyekkel, ízében pedig pirított mandula és gyümölcs dominál. Picit megijedtünk a tejszerű, első látásra édesnek hitt csokornyakkendős Hipster Milkpunchtól, de félelmünk alaptalannak bizonyult, mert egyáltalán nem volt az.
A koktél hozzávalói: Hennessy V.S, lemon sorbet, mandula tej, Angostura bitter, fűszeres szirup, szegfűbors, szegfűszeg, vanília,fahéj
Barside Bar - Halisco
A Barside nem több egy egyszerű bárnál, amelynek a célja valami személyeset nyújtani ebben a rohanó világban, amit érdemes megosztani, és egy utolsó valódi erődítmény ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat. Italaik a modern kulináris technikák eleganciájával és a világ legtávolabbi pontjairól származó alapanyagok felhasználásával készülnek.
Az egyik legfrissítőbb tequila koktélt, a Palomát vették alapul a Halisco elkészítésekor. Ebben a feldolgozásban a Volcán de mi Tierra Blanco tequilához egy rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, agáveval összefőzött szénsavas grapefruitlevet adnak, hogy egy komplex ízvilágú, de egyszerű itallal indítsák be a nyarat – merthogy a Madách téren megbújt hely kissé savanykás, frissítő hatású koktélja abszolút a fülledt nyári esték ellensúlyozásához passzol.
A Volcán de mi Tierra a hagyomány és az innováció, illetve highlands és lowlands területeket tökéletes összhangjaként jött létre, és azon kevés tequila márka közé tartozik, amely saját, dedikált lepárlóban készül. A Tequila Blanco jegyeiben felfedezhetőek a két terület adottságai: a lowland citrusos, fűszeres terroirja, melyet tökéletesen egészít ki a highland gyümölcsös (cseresznye, barack) karaktere. Lecsengésében az agave édeskés karaktere és enyhén fűszeres jegyek érezhetőek.
A koktél hozzávalói: Volcan Blanco, top up Barside grapefruit soda, 80% grapefruitlé redukció fűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, lemon thyme, agave, saline, champagne acid)
Hotsy Totsy Budapest – Coronavac
Hol máshol is zárhattuk volna a turnét – érthetően halvány pirozspozsgás arccal, abszolút felszabault hangulatban –, mint a hetedik kerület egy kieső utcájában megbújó ikonikus helyen, ami a szesztilalom életérzését adja vissza. Még 2017-ben fogott össze három gyerekkori barát, Fehér Ákos, Varsányi Ferenc és Bácskai Balázs, hogy a 24-es szám alatt található pincehelység romjait egy vagány hellyé varázsolja. Kocsis Tamás, a Hotsy Totsy barchefje a kezdetektől meghökkentőbbnél, meghökkentőbb italokat kreál, igy sosem lehet nála unatkozni. A törzsvendégek számára viszont nem túl jó hír, hogy Tamás elhagyja az országot, de ez nem szegheti kedvüket, mert a mindig a bárközösséget erősítő Hotsy Totsy csapata rendíthetetlenül tépi le láncait és veti bele magát újból a munkába, hogy a legjobbat hozza ki a palackba zárt különlegességekből.
A Belvedere Vodka az első szuper-prémium vodka, amelyet a lengyel vodka-készítő hagyomány hatszáz éve alatt hoztak létre, nevét a palackon látható Belweder lengyel elnöki palotáról kapta. Készítésének titka a kifogástalan minőségű, kizárólag helyi eredetű összetevők kombinációja: a jellegzetes karakterrel bíró Dankowskie rozs, valamint a legtisztább víz, ami a lepárlóüzem területén található kutakból származik.
A Belvedere Pure száz százalékban lengyel aranyrozsból és saját, természetes kútból nyert vízből készült, így a Belvedere természetes, elegáns és kiegyensúlyozott, finom édességgel, bársonyossággal, és tiszta lecsengéssel. Kifinomult ízvilágában kevés vaníliás fűszeresség érződik, melyet a fehér bors pikánssága tökéletesen kiegészít. Lecsengésében a mandula és a brazil dió telt zamata dominál. A Coronavac fogyasztása előtt Tamás megtiltotta, hogy összekeverjük az italt, mert az magától, az utolsó kortyoknál keveredik össze, hogy aztán a kezdéshez képest egy teljesen más ízzel lepjen meg. És úgy is lett.
A koktél hozzávalói: Belvedere vodka, barack likőr, narancslé, citrom, szójatej, top up vaníliás gyümölcsteával infúzált áfonyalé, vaníliás erdei gyümölcstea
(Fotók: FBC, Andrusch Virág)
boutiq bar | akció | koktél | Hotsy Totsy Budapest | magazin | Blue Fox The Bar
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!