Close
Már csak néhány nap, és a világ első gleccserbárjában koktélozhatunk

Már csak néhány nap, és a világ első gleccserbárjában koktélozhatunk

Még nem késő megtervezni egy északi expedíciót október közepére, hogy vodkakoktélt kortyolgassunk a tűz és a jég szigetén.

A világtörténelem első gleccserbárját nyitja meg ugyanis október 16-án Izland tüzes vize, azaz a Reyka Vodka.

Az ital a jól ismert nagyágyúkhoz képest viszonylag újnak számít, bár néhány évvel ezelőtt egy rangos nemzetközi versenyen elnyerte az év vodkája címet, és neves szakportálok is az elitligába sorolják. Gyártója rendkívül büszke izlandi gyökereire, ahogyan Fabiano Latham, a Reyka nagykövete mondta:

nemcsak Izlandon, hanem Izlandból készül.

A pop-up bár koncepcióját hosszú hónapok óta tervezték már a Reykjavíkhoz közeli Langjökull-gleccserre – azért oda, mert ott található az ital természetes vízforrása (és mellesleg a világ legnagyobb mesterséges jégbarlangja is).

A magas alkoholtartalmú párlatot egy négyezer éves lávamezőn fekvő forrás vízével higítják, a félkész állapotú terméket lávaköveken keresztül szűrik meg, és miközben átcsorog a kő porózus szerkezetén, megkapja azt a puha, selymes ízt, aminek a Reyka vodka frissen szerzett hírnevét köszönheti. Minderről itt lehet még olvasni.

Néhány szerencsés kalandos utazást nyerhet az ital hivatalos oldalán a sziget második legnagyobb gleccseréhez, ahol akár a vodka nagykövetével is beszélgethet, de aki saját szervezésben vállalna egy merész túrát, annak a 64.565653°N–20.024822°W koordináták mentén kell keresnie az október 20-ig nyitva tartó vodkabárt (utána elbontják).

A kiválasztottakat előbb repülővel, majd terepjáróval szállítják az északi sarkkör környékén található bárhoz, ahol biztosan életre szóló élményt kapnak, elvégre soha vissza nem térő alkalomnak számít a világ első és egyetlen gleccserbárjában vodkakoktélt iszogatni, például a márka signature italát, a Puffin Collinst.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Travel and Leisure, Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom