Úgy nézhetjük meg a Mona Lisát, ahogy eddig még nem nagyon lehetett

Majdhogynem egyedül.

Már hivatalos, hogy július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

Az egészségügyi intézkedések értelmében a Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a tizenegy évesnél idősebb látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. A látogatók kizárólag előzetes online bejelentkezéssel, előre meghatározott időpontban léphetnek be az épületbe. Aki pedig egyszer elhagyja azt, vissza már nem mehet. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

Hosszú évek óta a Mona Lisa számít a Louvre legnépszerűbb attrakciójának, ami többek között azzal járt, hogy békeidőben egymást taposták a szelfiző látogatók a festmény előtt, ám ennek július 6-tól vége.

A múzeum vezetése úgy döntött, egy időben maximum két ember gyönyörködhet Leonardo da Vinci mesterművében, ráadásul tíz-tizenöt percig élvezhetik a híres mosoly látványát.

A padlóra felfestett narancssárga körök pedig jelzik, pontosan hol szabad megállni és közös képet készíteni az alkotással.

2018-ban rekordszámúnak mondható 10,2 millió látogató kereste fel az intézményt, jelentős hányaduk külföldről. A Louvre vezetése a pandémia után nagyjából ötödannyi érdeklődőt vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhatott, és leginkább a belföldi turistákra számít. Az online foglalási rendszer június közepi megnyitása óta eddig 12 ezren foglaltak időpontot.

Ez  is érdekelhet:

Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

Nyugodtabb körülmények között vár Mona Lisa.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

szelfi | nagy sztori | párizs | újranyit | mona lisa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom