Close
Úgy nézhetjük meg a Mona Lisát, ahogy eddig még nem nagyon lehetett

Úgy nézhetjük meg a Mona Lisát, ahogy eddig még nem nagyon lehetett

Majdhogynem egyedül.

Már hivatalos, hogy július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

Az egészségügyi intézkedések értelmében a Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a tizenegy évesnél idősebb látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. A látogatók kizárólag előzetes online bejelentkezéssel, előre meghatározott időpontban léphetnek be az épületbe. Aki pedig egyszer elhagyja azt, vissza már nem mehet. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

Hosszú évek óta a Mona Lisa számít a Louvre legnépszerűbb attrakciójának, ami többek között azzal járt, hogy békeidőben egymást taposták a szelfiző látogatók a festmény előtt, ám ennek július 6-tól vége.

A múzeum vezetése úgy döntött, egy időben maximum két ember gyönyörködhet Leonardo da Vinci mesterművében, ráadásul tíz-tizenöt percig élvezhetik a híres mosoly látványát.

A padlóra felfestett narancssárga körök pedig jelzik, pontosan hol szabad megállni és közös képet készíteni az alkotással.

2018-ban rekordszámúnak mondható 10,2 millió látogató kereste fel az intézményt, jelentős hányaduk külföldről. A Louvre vezetése a pandémia után nagyjából ötödannyi érdeklődőt vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhatott, és leginkább a belföldi turistákra számít. Az online foglalási rendszer június közepi megnyitása óta eddig 12 ezren foglaltak időpontot.

Ez  is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom