Close
Úgy nézhetjük meg a Mona Lisát, ahogy eddig még nem nagyon lehetett

Úgy nézhetjük meg a Mona Lisát, ahogy eddig még nem nagyon lehetett

Majdhogynem egyedül.

Már hivatalos, hogy július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

Az egészségügyi intézkedések értelmében a Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a tizenegy évesnél idősebb látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. A látogatók kizárólag előzetes online bejelentkezéssel, előre meghatározott időpontban léphetnek be az épületbe. Aki pedig egyszer elhagyja azt, vissza már nem mehet. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

Hosszú évek óta a Mona Lisa számít a Louvre legnépszerűbb attrakciójának, ami többek között azzal járt, hogy békeidőben egymást taposták a szelfiző látogatók a festmény előtt, ám ennek július 6-tól vége.

A múzeum vezetése úgy döntött, egy időben maximum két ember gyönyörködhet Leonardo da Vinci mesterművében, ráadásul tíz-tizenöt percig élvezhetik a híres mosoly látványát.

A padlóra felfestett narancssárga körök pedig jelzik, pontosan hol szabad megállni és közös képet készíteni az alkotással.

2018-ban rekordszámúnak mondható 10,2 millió látogató kereste fel az intézményt, jelentős hányaduk külföldről. A Louvre vezetése a pandémia után nagyjából ötödannyi érdeklődőt vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhatott, és leginkább a belföldi turistákra számít. Az online foglalási rendszer június közepi megnyitása óta eddig 12 ezren foglaltak időpontot.

Ez  is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

nagy sztori | mona lisa | újranyit | szelfi | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram