Close
Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

A világ leglátogatottabb múzeumában új időszámítás kezdődik.

A tervek szerint július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

A szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy mostantól nem fognak emberek tülekedni a Mona Lisa előtt, tehát nem csak másodperceket tölthetünk el Leonardo kultikus művét nézve.

A foglalási rendszer átalakul, idősávokat hoznak létre, és csupán egyféle útvonalon lehet bejárni a több mint nyolcszáz éves épületet. A Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

A Louvre vezetése nagyjából ötödannyi látogatót vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhattak. Békeidőben egy átlagos nyári hónapban egymillió látogatót keresi fel, melynek háromnegyede külföldről érkezik. Jean-Luc Martinez igazgató elmondta, nagyjából két-három év múlva térhetnek vissza a normális kerékvágásba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom