Close
Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

A világ leglátogatottabb múzeumában új időszámítás kezdődik.

A tervek szerint július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

A szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy mostantól nem fognak emberek tülekedni a Mona Lisa előtt, tehát nem csak másodperceket tölthetünk el Leonardo kultikus művét nézve.

A foglalási rendszer átalakul, idősávokat hoznak létre, és csupán egyféle útvonalon lehet bejárni a több mint nyolcszáz éves épületet. A Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

A Louvre vezetése nagyjából ötödannyi látogatót vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhattak. Békeidőben egy átlagos nyári hónapban egymillió látogatót keresi fel, melynek háromnegyede külföldről érkezik. Jean-Luc Martinez igazgató elmondta, nagyjából két-három év múlva térhetnek vissza a normális kerékvágásba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

párizs | louvre | mona lisa | múzeum | kevés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram