Close
Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

Újranyit a Louvre, és csendesebb lesz, mint bármikor

A világ leglátogatottabb múzeumában új időszámítás kezdődik.

A tervek szerint július 6-án nyitja meg kapuit a koronavírus-járvány miatt négy hónapja bezárt Louvre. A világhírű párizsi múzeumban a következő időszakban jóval kevesebb látogató várható, ezért aligha lesznek olyan zsúfoltak a napok, mint mondjuk március elején voltak.

A szigorú szabályok értelmében a látogatóknak kötelező betartaniuk az egyméteres távolságot, ami azt jelenti, hogy mostantól nem fognak emberek tülekedni a Mona Lisa előtt, tehát nem csak másodperceket tölthetünk el Leonardo kultikus művét nézve.

A foglalási rendszer átalakul, idősávokat hoznak létre, és csupán egyféle útvonalon lehet bejárni a több mint nyolcszáz éves épületet. A Louvre több pontján kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a látogatóknak kötelezően maszkot kell viselniük. Az újranyitáskor a hatalmas múzeum hetven százaléka lesz elérhető.

A Louvre vezetése nagyjából ötödannyi látogatót vár, mint amennyit a járvány kitörése előtt megszokhattak. Békeidőben egy átlagos nyári hónapban egymillió látogatót keresi fel, melynek háromnegyede külföldről érkezik. Jean-Luc Martinez igazgató elmondta, nagyjából két-három év múlva térhetnek vissza a normális kerékvágásba.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom