Close
Előkerült a Microsoft társalapítójának szédületes megajacthja

Előkerült a Microsoft társalapítójának szédületes megajacthja

Kiderült, hogyan folytatja pályafutását a legendás jármű.

Az Octopus történetét – mely Paul Allennek, a Microsoft 2018-ban elhunyt társalapítójának szuperjachtja volt – ott hagytuk abba, hogy 2019-ben az örökösök 325 millió dollárért kezdték el árulni.

A gigantikus, úszó luxushotel végül 2021-ben kelt el, és az új tulajdonosnak már akkor az volt a szándéka, hogy bérbe adja a hajót a Camper & Nicholsons cégen keresztül. Ez a terv idén megvalósulni is látszik, ugyanis a jacht a nyarat Közép-Amerikában, Észak-Európában és a Csendes-óceánon tölti majd, mielőtt az év végén a Föld legdélebbi kontinense felé venné az irányt, hogy

hétnapos Antarktisz-túrára vigye a hó és a jég szerelmeseit.

Az útiterv olyan látványosságokat foglal magában, mint a György király-sziget, a Gerlache-szoros és a Deception-sziget, a programot pedig sítúrák, sarki merülések, festői kirándulások színesítik, miközben a látogók szeme előtt antarktiszi medvefókák, hosszúszárnyú bálnákat és pingvinek úsznak át.

A norvég Espen Oeino által tervezett megajachton üvegfenekű akvárium, kilátószoba, medence, edzőterem, gyógyfürdő és mozi tölti ki a vendégek üres óráit, a hajó két helikopter-leszállópályájának hála pedig gördülékenyen megoldható az odaérkezés is.

A Jonathan Quinn Barnett keze munkáját dicsérő belső tereket a Monk Design újította fel 2021-ben, aminek eredményeként több étkező és bár, egy extravagáns mester-, két VIP-lakosztály, hét kétágyas kabin és három ikerszoba közül választhatnak az utasok.

Aki szeretne Paul Allen nyomdokaiba lépni, aki jachtjával bejárta a Föld legtávolabbi szegleteit, az heti 2.2 millió dollárért teheti ezt meg.

Persze azoknak sem kell aggódniuk, akiket a hó látványánál sokkal inkább felvillanyoz a kellemesen langyos szellő érintése, ugyanis most a világ legnagyobb luxusjachtján hajózhatják körbe az olasz és horvát partokat, vagy ringatózhatnak a világhírű századelős jacht replikájának fedélzetén is.

(Forrás: Robb Report, képek: Camper & Nicholsons/Robb Report)

 

 

luxusjacht | antarktisz | szuperjacht | jacht | paul allen

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram