Close
Tízezer éves jéggel kevert martini is jár a glampingezéshez az Antarktiszon

Tízezer éves jéggel kevert martini is jár a glampingezéshez az Antarktiszon

Idén novembertől fűtött űrkapszulákban hangolódhatunk a télre a leghidegebb kontinensen.

Sci-fi ihletésű glampingélményt szervez az Antarktiszra a sarkvidéki túrákra sepcializálódott White Desert utazási iroda, amelyről nem régiben annak kapcsán írtunk, hogy megnyitotta Wolf Fang’s nevű kempingjét. Nem kellett hozzá sok idő, hogy a sarkkutató házaspár bejelentse újabb nagy dobását, az Echót.

Ez a tábor hat fűtött kapszulából áll majd, melyek ablakai a padlótól a mennyezetig érnek, hogy a látogatók teljesen átadhassák magukat a drámai sarkvidéki táj szépségének.

antarktisz glamping white desert

A kompozit üvegszálból készült, luxusbútorokkal és űrkorszaki kiegészítőkkel berendezett kapszulákban két-két vendég fér el,

a szobákat a Nemzetközi Űrállomáson készült eredeti fényképek díszítik. Lesznek emellett közös helyiségek is, mint társalgó, étkező és fűtött zuhanyzó. A szezon végeztével azután az Echót szétszerelik és elszállítják.

white desert, glamping, Antarktisz

Tapasztalt szakácsok, vengéglátók és idegenvezetők gondoskodnak arról, hogy a glampingezők semmiben ne szenvedjenek hiányt. Érkezéskor egy társalgóba kísérik őket, ahol tízezer éves jéggel kevert martinivel kezdhetik a ráhangolódást a jeges örömökre.

A következő napokban többek között olyan tevékenységeken keresztül fedezhetik fel a Déli-sark titkait, mint a fatbiking, a síelés, hómobilozás és az Arctic Trucks 4×4-es vezetése, de a túrázás, a jég- és hegymászás is a program kihagyhatatlan része.

Az élmény ára személyenként hatvanötezer dollárnál (körülbelül húszmillió forintnál) kezdődik, ami magában foglalja az ötnapos túrát, az oda-vissza repülőutat és a transzfert Fokvárosból az Antarktiszra, a szállást, az ételt és italt, valamint a sarkvidéki programokat.

Az Antarktisz felfedezése sokáig a kutatók kiváltsága volt, akik olykor különös ereklyéket hagytak maguk után. Most azonban már nem kell tudósnak lennünk ahhoz, hogy felfedezzük a pólusok világát, és aki ott járt, garantáltan nehezen felejti el az élményt.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: White Desert Antarctica)

antarktisz | glamping | űrkapszula | White Desert

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram