Ezzel az egyetlen trükkel igazán ünnepi lehet a húsleves

Stanley Tucci zseniális olasz húsgombócos levese tökéletesen megalapozza az ünnepi menüt.

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 230 gramm darált csirkehús
  • 30 gramm zsemlemorzsa
  • 60 gramm pecorino sajt
  • 1 tojás

Hozzávalók a leveshez:

  • 110 gramm száraztészta
  • 8 csészényi húsleves alaplé
  • 170 gramm csirkemell
  • 55 gramm sárgarépa feldarabolva
  • 30 gramm zeller feldarabolva
  • 100 gramm Parmigiano Reggiano
  • 6 szál petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: Egy lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük a száraztésztát, majd leszűrjük.

Második lépés: Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyó minden hozzávalóját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Homogén állagúra gyúrjuk.

Harmadik lépés: A húsos masszából 20-25 golyót készítünk és egy tálcára sorakoztatjuk őket.

Negyedik lépés: A húsleves alaplevet felforraljuk, a húsgombócokat öt-hat perc alatt készre főzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedhetők.

Ötödik lépés: Az alaplébe beletesszük a feldarabolt csirkemellett, a kockára vágott sárgarépát és a zellert. Puhára főzzük.

Hatodik lépés: Tálaláskor reszelt Parmigiano Reggiano sajttal és aprított petrezselyemmel díszítjük.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty)

stanley tucci | húsgombóc | húsleves | leves | ünnep

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom