Stanley Tucci zseniális olasz húsgombócos levese tökéletesen megalapozza az ünnepi menüt.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 230 gramm darált csirkehús
- 30 gramm zsemlemorzsa
- 60 gramm pecorino sajt
- 1 tojás
Hozzávalók a leveshez:
- 110 gramm száraztészta
- 8 csészényi húsleves alaplé
- 170 gramm csirkemell
- 55 gramm sárgarépa feldarabolva
- 30 gramm zeller feldarabolva
- 100 gramm Parmigiano Reggiano
- 6 szál petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: Egy lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük a száraztésztát, majd leszűrjük.
Második lépés: Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyó minden hozzávalóját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Homogén állagúra gyúrjuk.
Harmadik lépés: A húsos masszából 20-25 golyót készítünk és egy tálcára sorakoztatjuk őket.
Negyedik lépés: A húsleves alaplevet felforraljuk, a húsgombócokat öt-hat perc alatt készre főzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedhetők.
Ötödik lépés: Az alaplébe beletesszük a feldarabolt csirkemellett, a kockára vágott sárgarépát és a zellert. Puhára főzzük.
Hatodik lépés: Tálaláskor reszelt Parmigiano Reggiano sajttal és aprított petrezselyemmel díszítjük.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty)
stanley tucci | húsgombóc | húsleves | leves | ünnep
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!