Ezzel az egyetlen trükkel igazán ünnepi lehet a húsleves

Stanley Tucci zseniális olasz húsgombócos levese tökéletesen megalapozza az ünnepi menüt.

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 230 gramm darált csirkehús
  • 30 gramm zsemlemorzsa
  • 60 gramm pecorino sajt
  • 1 tojás

Hozzávalók a leveshez:

  • 110 gramm száraztészta
  • 8 csészényi húsleves alaplé
  • 170 gramm csirkemell
  • 55 gramm sárgarépa feldarabolva
  • 30 gramm zeller feldarabolva
  • 100 gramm Parmigiano Reggiano
  • 6 szál petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

Első lépés: Egy lábasban, enyhén sós vízben megfőzzük a száraztésztát, majd leszűrjük.

Második lépés: Egy keverőtálban összekeverjük a húsgolyó minden hozzávalóját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Homogén állagúra gyúrjuk.

Harmadik lépés: A húsos masszából 20-25 golyót készítünk és egy tálcára sorakoztatjuk őket.

Negyedik lépés: A húsleves alaplevet felforraljuk, a húsgombócokat öt-hat perc alatt készre főzzük. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, kiszedhetők.

Ötödik lépés: Az alaplébe beletesszük a feldarabolt csirkemellett, a kockára vágott sárgarépát és a zellert. Puhára főzzük.

Hatodik lépés: Tálaláskor reszelt Parmigiano Reggiano sajttal és aprított petrezselyemmel díszítjük.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty)

ünnepi fogás | stanley tucci | ünnep | leves | húsleves | karácsonyi étel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés