A húsvét remek alkalmat ad arra, hogy összejöjjön a család egy ünnepi ebédre vagy vacsorára, ahol ízletes fogások adnak tökéletes környezetet a nagy beszélgetésekhez. Az összeállításunkban szereplő fogások nagyszerű séfektől származnak, amelyet bárki el tud készíteni otthon is.
Minestra maritata - Rosanna Marziale, a Le Colonne Marziale séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 200 gramm marhahús
- 100 gramm sertésborda
- 1 disznóláb
- 25 dekagramm friss kolbász
- 10 dekagramm szalonna
- 1 kilogramm vegyes leveszöldség (ízlés szerint: sárgarépa, lilahagyma, zellerszár, fehér répa, burgonya, karalébé, zellergumó, stb.)
- parmezán és pecorino sajtok opcionálisan
- olívaolaj,
- csilipaprika
- fehérbor
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: A lilahagymát és a szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk felkockázott húst, öntünk rá egy kevés fehérbort, beletesszük a zöldségeket, felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
Második lépés: Tálalás előtt kedvünk szerint pecorinót és a parmezán sajtot keverünk hozzá és egy csipet csilivel ízesítjük.
Töltött pulyka - Enrico Cerea, a Da Vittorio séfjének receptje
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1 pulyka
- 100 gramm kolbászhús
- 100 gramm sertés darálthús
- 100 gramm borjú darálthús
- 50 gramm amaretti keksz
- 50 gramm reszelt sajt
- 50 gramm zsemlemorzsa
- 2 tojás
- ½ pohár fehérbor
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- alaplé
- só, bors, petrezselyem, szerecsendió
Elkészítése:
Első lépés: A kolbásztölteléket és a többi darálthúst egy tálban elkeverjük.
Második lépés: Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, megpirítjuk, hozzáöntjük a fehérbort és addig főzzük, míg az alkohol el nem párolog.
Harmadik lépés: Ezután hozzákeverjük az amarettit, az apróra vágott petrezselymet és egy csésze alaplével együtt körülbelül tíz percig főzzük.
Negyedik lépés: Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a sajtot, a tojást és a szerecsendiót. A masszával megtöltjük a pulykát és sütőben 180 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük.
Kenyértorta - Davide Marzullo, aTrattoria Contemporanea Lomazzo séfjének receptje
Hozzávalók:
- 300 gramm szikkadt kenyér
- 150 gramm friss tej
- 2 tojás
- 50 gramm liszt
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 mazsola
- 100 gramm kandírozott narancs és citrom
- 50 gramm amaretti keksz
Elkészítése:
Első lépés: A kenyeret törjük össze, tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tejet, fedjük le és egy éjszakán keresztül pihentessük a hűtőben.
Második lépés: Másnap hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az előzetesen beáztatott mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, a tört kekszet és a csokireszeléket, majd alaposan elkeverjük.
Harmadik lépés: Egy huszonnégy centiméteres tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Egy kanállal vagy spatulával elsimítjuk 180 fokon huszonöt percig sütjük.
Húsvét közeledtével érdemes összegyűjteni néhány konyhai praktikát és tippet. Ebben a cikkünkben arról írunk, miként lehet a megmaradt tojásokat felhasználni, itt újabb három remek receptet mutatunk. Itt pedig a világ húsvéti gasztronómiai szokásaiból lehet inspirációt meríteni.
(Forrás: Finedining lovers, fotók: Getty)
olasz menü | főétel | nagy sztori | leves | olaszország | olasz konyha
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!