A friss, szezonális zöldségeken alapuló nyári salátákban életre kel Olaszország minden íze, így egyetlen pillantás alatt a Földközi-tenger partján érezhetjük magunkat. A paradicsom, az édeskömény, a tenger gyümölcsei – csupán néhány összetevő, ami bearanyozza majd az étkezéseinket a kánikula ideje alatt is.
Panzanella saláta
Az egyik legnépszerűbb olasz saláta a panzanella, amely a maradék kenyér felhasználásával készül. Érett, lédús paradicsomra, hagymára, bazsalikomra és uborkára van még szükség az elkészítésekor,
a végeredmény pedig igazán frissítő lesz.
Édeskömény és radicchio saláta
A radicchiót vörös cikóriaként is ismerhetjük és tökéletes kísérője lehet bármelyik grillvacsorának. A radicchio földessége és az édeskömény édessége remek párost garantál,
ha pedig dióval, gorgonzolával és mézes vinaigrette-tel keverjük, igazi ízbombát kaphatunk.
Tenger gyümölcsei saláta
Jöhet egy friss és finom tengeri saláta, ami Dél-Olaszországot idézi? Pompás főétel a polip, a kagyló, a tintahal és a garnéla mennyei keveréke,
amelyet extra szűz olívaolaj és citrom tesz teljessé.
Tonhalas tésztasaláta
Nincs más dolgunk, mint az al dentére főzött pennét összekeverjük a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel, hogy aztán
kedvünk szerint paradicsommal, lilahagymával és rukkolával dúsítsuk.
Parmezános saláta
Olaszországban a parmezánt nem csupán tésztaételek tetejére teszik. Sokoldalú alapanyagként kiváló társa lehet a nyári salátáknak, különösen akkor, ha paradicsom, rukkola és kapribogyó kerül a tálba.
Nagyszerű köret lehet grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcseihez.
A kánikulában a friss zöldségek mellett a gyümölcsök is a legjobb barátaink lehetnek. Különösen a dinnye, amelyet szintén felhasználhatunk saláta elkészítéséhez. Szintén jó választás lehet a barack, amihez fetát és prossciutto-t ajánlott társítani.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)
olasz gasztronómia | saláta | nyári ételek
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!