A friss, szezonális zöldségeken alapuló nyári salátákban életre kel Olaszország minden íze, így egyetlen pillantás alatt a Földközi-tenger partján érezhetjük magunkat. A paradicsom, az édeskömény, a tenger gyümölcsei – csupán néhány összetevő, ami bearanyozza majd az étkezéseinket a kánikula ideje alatt is.
Panzanella saláta
Az egyik legnépszerűbb olasz saláta a panzanella, amely a maradék kenyér felhasználásával készül. Érett, lédús paradicsomra, hagymára, bazsalikomra és uborkára van még szükség az elkészítésekor,
a végeredmény pedig igazán frissítő lesz.
Édeskömény és radicchio saláta
A radicchiót vörös cikóriaként is ismerhetjük és tökéletes kísérője lehet bármelyik grillvacsorának. A radicchio földessége és az édeskömény édessége remek párost garantál,
ha pedig dióval, gorgonzolával és mézes vinaigrette-tel keverjük, igazi ízbombát kaphatunk.
Tenger gyümölcsei saláta
Jöhet egy friss és finom tengeri saláta, ami Dél-Olaszországot idézi? Pompás főétel a polip, a kagyló, a tintahal és a garnéla mennyei keveréke,
amelyet extra szűz olívaolaj és citrom tesz teljessé.
Tonhalas tésztasaláta
Nincs más dolgunk, mint az al dentére főzött pennét összekeverjük a lecsöpögtetett tonhalkonzervvel, hogy aztán
kedvünk szerint paradicsommal, lilahagymával és rukkolával dúsítsuk.
Parmezános saláta
Olaszországban a parmezánt nem csupán tésztaételek tetejére teszik. Sokoldalú alapanyagként kiváló társa lehet a nyári salátáknak, különösen akkor, ha paradicsom, rukkola és kapribogyó kerül a tálba.
Nagyszerű köret lehet grillezett húsokhoz vagy tenger gyümölcseihez.
A kánikulában a friss zöldségek mellett a gyümölcsök is a legjobb barátaink lehetnek. Különösen a dinnye, amelyet szintén felhasználhatunk saláta elkészítéséhez. Szintén jó választás lehet a barack, amihez fetát és prossciutto-t ajánlott társítani.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images)
saláta | nyári ételek | olasz gasztronómia
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!