Close
Olaszország egyik legfestőibb kisvárosa fizet érte, ha odaköltözöl

Olaszország egyik legfestőibb kisvárosa fizet érte, ha odaköltözöl

A hegytető  fekvő Petralia Sopranát Olaszország egyik legszebb városkájaként tartják számon.

A Szicília székhelyétől, Palermótól délkeletre fekvő Petralia Soprana most pénzbeli ösztönzéssel, egészen pontosan ötezer euróval (1 millió 859 ezer forinttal) szeretne új lakosokat csábítani azt remélve, hogy a program fellendíti a fogyatkozó népességet és újjáéleszti a lakatlan házakat.

A támogatást azok a magánszemélyek vagy családok vehetik igénybe, akik úgy döntenek, hogy állandó lakóhelyüket a városba költöztetik.

A résztvevőknek a településen ingatlant is kell vásárolniuk, és szükség esetén felújítaniuk. A településnek jelenleg 2 992 lakosa van, és több mint ötven ház lakatlan.

Aki úgy érzi, hogy ez élete lehetősége, annak nem árt sietni, mert a pályázatokat május 10-ig kell benyújtani a városi tanácsnak.

Nemrég két spanyol városka is hasonló ajánlattal állt elő, valamint itt is érdemes körülnéznünk, ha külföldi költözésen gondolkodunk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

költözés | fizet | Petralia Soprana | olaszország | pénz

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram