Close
Olaszország vizsgálatot indított a fapadosok jegyárai miatt

Olaszország vizsgálatot indított a fapadosok jegyárai miatt

A Codacons fogyasztóvédelmi szervezet szerint a légitársaságok “összejátszottak”, és egységesen emelték a karácsonyi ünnepek alatt Szicíliába és onnan közlekedő belföldi járatok jegyárait.

A panasz a Ryanairt, a Wizz Airt, az easyJetet és az állami tulajdonban lévő ITA Airwayst, az Alitalia utódját is érinti. A Reutersnek adott nyilatkozatában ugyanakkor az easyJet és a Wizz Air cáfolta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el.

“Az EasyJet határozottan cáfolja ezeket az állításokat, betartja a vonatkozó törvényeket és rendelkezéseket, és teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal annak bizonyítására, hogy mindig is törvényesen és a versenyképességet és a fogyasztók legjobb érdekeit szem előtt tartva járt el” fogalmazott a légitársaság, és a Wizz Air is közölte, hogy

határozottan tagadja a visszaélésekre vonatkozó vádakat”,

hozzátéve, hogy “mindig a vonatkozó jogszabályokkal összhangban járt el”, és kész együttműködni a hatóságokkal és támogatni a folyamatban lévő vizsgálatot.

Az ITA Airways szintén cáfolta a panaszt. Mint Fabio Lazzerini vezérigazgató elmondta, “nincs semmiféle kartell”, a cég pedig kész együttműködni a hatóságokkal.

A szicíiai repülőjegyárak különösen neuralgikusnak számítanak az ország életében, mert az ünnepek alatt sokan indulnak útnak, akik északon dolgoznak, hogy a szigeten élő rokonaikat meglátogassák.
A trösztellenes hatóság vizsgálata várhatóan a jövő év végére készül el.

Korábban írtunk arról, hogy miért szaladtak meg a repülőjegyek árai az idén, és arról, hogy hogyan manipulálnak minket teljesen észrevétlenül a légitársaságok.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

olaszország | repülő | fapados légitársaság | Ryanair | fapados

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram