Close
Huszonkét olasz strandon rendeltek el fürdőzési tilalmat

Huszonkét olasz strandon rendeltek el fürdőzési tilalmat

Huszonkét partszakaszon rendeltek el fürdőzési tilalmat Goro és Rimini között, miután kedden kólibaktérium-szennyeződést (Escherichia coli) talált a vízben a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség.

Eredetileg huszonnyolc partszakaszra szólt volna a tilalom, de miután csütörtökön újra mintát vettek, hat strand adatai már megfeleltek a követelményeknek.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, és

eszerint a víz “tökéletesen alkalmas a fürdésre.

Technikai és logikai magyarázat nincs a fertőzésre, de a szakértők szerint a hőhullámnak tudhatók be a rossz adatok.

A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát, és amint a határérték alá csökken a baktériumkoncentráció, újra engedélyezik a fürdőzést a strandokon.

Ennek az európai országnak minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség, de ha mégis Olaszországnál maradnánk, akkor nézzük meg, mit találunk a turistacsapdákon túl.

(Forrás: 24.hu, képek: Unsplash)

olaszország | rimini | fürdőzés | fertőzés | baktérium

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Nincs még egy olyan utazási trükk, ami ennyire felháborítja a légitársaságokat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram