Huszonkét olasz strandon rendeltek el fürdőzési tilalmat

Huszonkét partszakaszon rendeltek el fürdőzési tilalmat Goro és Rimini között, miután kedden kólibaktérium-szennyeződést (Escherichia coli) talált a vízben a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség.

Eredetileg huszonnyolc partszakaszra szólt volna a tilalom, de miután csütörtökön újra mintát vettek, hat strand adatai már megfeleltek a követelményeknek.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, és

eszerint a víz “tökéletesen alkalmas a fürdésre.

Technikai és logikai magyarázat nincs a fertőzésre, de a szakértők szerint a hőhullámnak tudhatók be a rossz adatok.

A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát, és amint a határérték alá csökken a baktériumkoncentráció, újra engedélyezik a fürdőzést a strandokon.

Ennek az európai országnak minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség, de ha mégis Olaszországnál maradnánk, akkor nézzük meg, mit találunk a turistacsapdákon túl.

(Forrás: 24.hu, képek: Unsplash)

strand | tilalom | adria | fertőzés | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom