Close
Huszonkét olasz strandon rendeltek el fürdőzési tilalmat

Huszonkét olasz strandon rendeltek el fürdőzési tilalmat

Huszonkét partszakaszon rendeltek el fürdőzési tilalmat Goro és Rimini között, miután kedden kólibaktérium-szennyeződést (Escherichia coli) talált a vízben a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség.

Eredetileg huszonnyolc partszakaszra szólt volna a tilalom, de miután csütörtökön újra mintát vettek, hat strand adatai már megfeleltek a követelményeknek.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, és

eszerint a víz “tökéletesen alkalmas a fürdésre.

Technikai és logikai magyarázat nincs a fertőzésre, de a szakértők szerint a hőhullámnak tudhatók be a rossz adatok.

A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát, és amint a határérték alá csökken a baktériumkoncentráció, újra engedélyezik a fürdőzést a strandokon.

Ennek az európai országnak minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség, de ha mégis Olaszországnál maradnánk, akkor nézzük meg, mit találunk a turistacsapdákon túl.

(Forrás: 24.hu, képek: Unsplash)

strand | baktérium | olaszország | fertőzés | adria

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom