Close
Most nagyon megéri meglátogatni ezt az olasz tartományt tőlünk karnyújtásnyira

Most nagyon megéri meglátogatni ezt az olasz tartományt tőlünk karnyújtásnyira

A szlovén határ mellett található Friuli Venezia Giulia igazán nagylelkű ajánlattal csábítja a turistákat az őszi szezonban.

Egészen 2023. május 31-ig visszatérítik bizonyos Triesztbe, Udinébe, Gradóba és Lignano Sabbiadorébe szóló, belföldi menetjegyek árát, emellett kedvezménykártyát is adnak a városok felfedezéséhez.

A május 31-ig tartó akcióhoz utazási csomagot kell vásárolni valamelyik résztvevő hotelnél, amely legalább két éjszakára szóló szállást foglal magában, a vonatjegyek árát pedig ebből vonják le. A vendégek emellett kapnak egy FVG-kártyát is, amellyel ingyen vagy kedvezményesen lehet múzeumokba belépni és városnéző túrákon részt venni.

Grado

Trieszt, az Osztrák-Magyar Monarchia fő kikötővárosa az első világháború után került Olaszországhoz, de megőrizte az osztrák kávékultúrát és építészeti örökséget, miközben ókori római romokkal is lehet itt találkozni.

Az egykor szintén a monarchiához tartozó Udine legfőbb kulturális látványosságai közé tartoznak a kastélymúzeumban található Caravaggio- és Tiepolo-művek, valamint a 13. századi katedrális.

Udine

Gradót, a lagúnában elhelyezkedő szigetekre épült üdülővárost Velence anyjaként is szokták emlegetni, Lignano Sabbiadoro pedig az Adria egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahol egy 1969-ben tervezett, futurisztikus móló, a Terrazza a Mare repíti időutazásra az embert.

Lignano Sabbiadoro

A két éjszakás tartózkodás mellé 48 órás kártya jár, három vagy több éjszakára pedig egyhetes kedvezménykupont adnak.

Az ajánlatok között kedvezményes uszodai és színházi belépőket is találunk a kiállításokra szólókon kívül, amilyen például a Triesztben novembertől áprilisig tartó Banksy-show.

Trieszt

Jegyvisszatérítést a következő állomások valamelyikéről illetve oda lehet kérni: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, trieszti repülőtér, trieszti központi pályaudvar, Udine, az utazást pedig három-öt nappal az indulás előtt le kell foglalni. Bővebb információk itt találhatók.

Ha már a tartományban járunk, érdemes megnéznünk ezt az Udinétől mintegy tíz kilométerre található kisvárost, amely garantáltan elrabolja a szívünket.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

grado | vonat | kedvezmény | Trieszt | Lignano Sabbiadore

FOLYTASD EZZEL

Ezernyi nyelven szól egy vallomás: rekordot döntött tavalyhoz képest a Liszt Ferenc Repülőtér

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram