Close
Így utazhatunk olcsóbban az üzleti osztályon

Így utazhatunk olcsóbban az üzleti osztályon

Több légitársaság kínál olcsóbb jegyeket az üzleti osztályra, ha cserébe lemondunk néhány szolgáltatásról.

Legutóbb az Air France és a KLM csatlakozott a basic business class trendekhez. A business class light jegyekkel nem mehetünk be a váróba, nem választhatjuk ki ingyen az ülőhelyet a becsekkolás előtt, és két helyett csak egy, legfeljebb hetven kilós poggyászt adhatunk fel. A jegy árára nem kérhetünk visszatérítést, és csak körülbelül háromszáz dolláros (101 890 forintos) díj ellenében módosíttathatjuk.

Száz dollárral (33960 forinttal) többért kaphatók a business standard jegyek, amelyek az ülésválasztáson és a visszatérítésen kívül minden mást biztosítanak, a legdrágább opcióban, a business flexben pedig ezek is benne vannak.

Példaként a KLM-nél egy augusztusi, Amszterdamból Szingapúrba induló járaton a light jegy 1 662 dollárba (564 420 forintba) kerül, a standard 1 772 (601 775 forint), míg a flex 1 938 dollár (658 150 forint).

Az új opció a hosszú távú járatokon érhető el, kivéve az észak-amerikai, kínai, vietnami és mauritiusi útvonalakat.

Az Emirates olcsóbb business osztályú jegye nem tartalmazza a lounge-belépőt és a sofőrszolgálatot, korlátozottan választhatunk vele helyet, nem jár utána visszatérítés, drágább a módosítási díj, és nem emelhetjük a komfortfokozatot első osztályra az összegyűjtött mérföldekkel. A választott viteldíjtól függetlenül ugyanakkor minden business utas azonos számú poggyászt vihet fel.

Egy New York-Dubaj járaton pédául augusztusban a business jegyek ára 3 456 dollár (1 173 665 forint) a special, 3 747 dollár (1 272 490 forint) a saver, 4 527 dollár (1 537 380) a flex, és 6 607 dollár (2 243 750 forint) a flex plus opcióval.

A Qatarnál az olcsó Lite business jegyek akár háromezer dollárral (1 018 810 forinttal) kevesebbe is kerülhetnek, mint az Elit business foglalások, és a Finnairnél szintén válthatunk Business Light jegyet, novemberben az Amszterdam-Hongkong útvonalra 1043 dollárért (354 204 forintért), míg a classic 1208 dollárba (410 240 forintba), a Flex pedig 1526 dollárba (518 235 forintba) kerül.

Ezek a változások arra is rímelnek, ahogyan az üzleti utazások változnak az utóbbi időben.

(Forrás: Business Insider, képek: Unsplash, Getty Images)

olcsóbb | repülés | repülő | repülőjegy | business class

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram