Close
Olyan alakú ez a mexikói ház, mintha egy tetriszjátékból lépett volna elő

Olyan alakú ez a mexikói ház, mintha egy tetriszjátékból lépett volna elő

A pluszjeles és a négyzetes alakzatok különös keveréke.

Nagyon geometrikus minden szeglete ennek a fantasztikusan szép rezidenciának Mexikóvárosban. Az erdő közepén elrejtett épületet a PPAA építészstúdió tervezte úgy, hogy a ház szinte összes kiszögellése fedett teraszként szolgáljon,

mellyel az épület több részéből azonnal a természet kellős közepébe léphetünk.

A 350 négyzetméteres otthon egy dűlőre épült, két emelet és egy pince tartozik hozzá,

a házat pedig kilenc dobozrészre osztották, melyek mindegyike saját funkcióval rendelkezik.

A földszinten vannak a társasági terek, valamint egy hálószoba és két terasz, melyek óriási üveg nyílászáróin áramlik a napfény a stílusos enteriőrbe.

A legdominánsabb tér a dupla belmagasságú nappali, amely úgymond kifolyik a természetbe a nyitható üvegajtókon keresztül. A fenti szinten több hálószoba található, melyek a nappalira tekintenek le. A tetőtéri ablakokkal pedig még több napfény éri a tágas, levegős, nagyvonalú megoldásokkal kialakított otthont.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, ez a kacéran szép londoni házfelújítás, amiből ellestünk pár dizájnötletet, de imádtuk ezt a Nomad névre keresztelt, ultrapuritán belga bútorkollekciót is.

(Fotók: Rafael Gamo) 

négyzet | dél-amerika | négyzetes | építészet | tetrisz

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram