Close
Olyan alakú ez a mexikói ház, mintha egy tetriszjátékból lépett volna elő

Olyan alakú ez a mexikói ház, mintha egy tetriszjátékból lépett volna elő

A pluszjeles és a négyzetes alakzatok különös keveréke.

Nagyon geometrikus minden szeglete ennek a fantasztikusan szép rezidenciának Mexikóvárosban. Az erdő közepén elrejtett épületet a PPAA építészstúdió tervezte úgy, hogy a ház szinte összes kiszögellése fedett teraszként szolgáljon,

mellyel az épület több részéből azonnal a természet kellős közepébe léphetünk.

A 350 négyzetméteres otthon egy dűlőre épült, két emelet és egy pince tartozik hozzá,

a házat pedig kilenc dobozrészre osztották, melyek mindegyike saját funkcióval rendelkezik.

A földszinten vannak a társasági terek, valamint egy hálószoba és két terasz, melyek óriási üveg nyílászáróin áramlik a napfény a stílusos enteriőrbe.

A legdominánsabb tér a dupla belmagasságú nappali, amely úgymond kifolyik a természetbe a nyitható üvegajtókon keresztül. A fenti szinten több hálószoba található, melyek a nappalira tekintenek le. A tetőtéri ablakokkal pedig még több napfény éri a tágas, levegős, nagyvonalú megoldásokkal kialakított otthont.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, ez a kacéran szép londoni házfelújítás, amiből ellestünk pár dizájnötletet, de imádtuk ezt a Nomad névre keresztelt, ultrapuritán belga bútorkollekciót is.

(Fotók: Rafael Gamo) 

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom