Online látogatható a Casa Azul, Frida Kahlo mexikói háza

Mexikóvárosban találjuk a híres Casa Azul-t vagyis a Kék Házat, ahol Frida Kahlo született, élt és alkotott. A múzeum most online bejárást kínál az érdeklődőknek. 

Megszokhattuk már, hogy az elmúlt majdnem fél évben rengeteg olyan múzeumot, tárlatot, művészeti intézményt nyitottak meg online, ahová a járványhelyzet előtt esélyünk sem volt bekukkantani. Kizárólag helyben, a puszta valójában meglátogatni...ami persze pótolhatatlan, de a bezártságban kifejezetten kellemes volt legalább online csavarogni. A járványhelyzet nem múlt el, sok intézmény még mindig félgőzön üzemel, ha egyáltalán ki tudtak nyitni.

Mexikóváros egyik leghíresebb háza, a Casa Azul, ahol a Frida Kahlo Múzeumot találjuk, már újranyitott és kellő higiéniai szabályokat betartva meg is lehet látogatni, de ettől függetlenül úgy érezték, hogy érdemes online is "kinyitni" a kapukat.

Így hát egy kézzel vezérelhető virtuális túra alkalmával bejárhatjuk a legendás, forradalmár festőnő életének legfontosabb helyszínét.

Ez is érdekelhet:

Kilenc fantasztikus zarándokhely azoknak, akik az úton is a művészetet keresik

Rendhagyó, művészeti Mekkákat mutatunk, ahol a szépre fogékony, sokat látott utazó megemeli a kalapját.

(Fotók: Casa Azul, Getty Images)

kék ház | online kiállítás | frida kahlo | casa azul | online túra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom