Kávézaccból alkotott csodát az Onyx a Gourmet Fesztiválon

Budapest egyik legjobb és leginnovatívabb étterme, az Onyx folyamatosan kutatja, hogyan minimalizálhatja a hulladéktermelését, és miként hasznosíthatja az első ránézésre hulladéknak tűnő alapanyagokat.

A Gourmet Fesztiválra elhozzák a kávézacc újrafelhasználásának egyedülálló koncepcióját, amely

megjelenik az alapanyagaikban és még a tányérjaikban is, ami így lehetővé teszi, hogy biológiailag lebomlóak legyenek.

– "Miután a kávéház elkészítettük az italt, azután a zacc egy külön gyűjtőbe kerül, utána a kávézaccot elkeverem cukorral és amikor ebből egy egységes massza képződik, alkoholba áztatjuk és átszűrjük, ez fog a desszertbe belekerülni" – magyarázza Hámori Tibor, a Gerbeaud Café vezető baristája a Gourmet Fesztiválra készülő Onyx kisfilmjében.

A másik koncepció szerint azt a laskagombát is a zaccon termesztik, amit aztán felhasználnak az étteremben, illetve azokhoz a fenntartható, száz százalékig lebomló tányérokhoz is, amelyekben a rendezvényen tálalják majd a fogásokat. Végül a zacc a komposztálóban végzi, amelyet a környezettudatos csapat a gasztrofesztiválra is magával hoz.

(Nyitókép: Onyx  Facebook -oldala)

gourmet fesztivál | kávézacc | onyx | kávé

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés