Close
Apokaliptikussá vált a hangulat ebben az olasz városban az apró rovarok miatt

Apokaliptikussá vált a hangulat ebben az olasz városban az apró rovarok miatt

A lagúnájáról és a Monte Argentarióra néző, hosszú homokos strandjairól ismert toszkán Orbetellóban akkora a szúnyoginvázió, hogy a hatóságok figyelmeztették az ott lakókat, amennyire lehet, tartsák zárva az ablakaikat és ne teregessenek kintre.

Az éttermeket és a bárokat is súlyosan érinti a rovarhelyzet, van, amelyik két órával korábban kénytelen bezárni, mert később már nem jönnek a vendégek, és van, ahol lekapcsolják a külső világítást, és csak 21 óráig fogadják az asztalfoglalásokat. Mint az egyik étteremtulajdonos elmondta, a bevételek 60%-kal csökkentek. Az egyik látogató szerint egy hónapja még csak a lagúnán volt lehetetlen végigmenni, most már a kinti étkezés vagy egy aperitif elfogyasztása is kihívás lett.

Mauro Lenzi biológus azt mondta, az invázió többek között annak köszönhető, hogy a magas hőmérséklet meggyérítette a szúnyogok természetes ellenségeit,

és kevesebb a béka, a denevér valamint a madár, míg a helyiek arra panaszkodnak, hogy idén elmaradt a szokásos tavaszi gyérítés. A hatóságok viszont most újabb szúnyogirtást kezdeményeztek, néhány hét alatt már a negyedik alkalommal.

Bár ez a helyzet nem éppen turistacsalogató, Toszkána más részei azért továbbra is a legvágyottabb úti célok közé tartoznak, és megtalálhatjuk köztük azokat a szépségeket, amelyek az úti könyvekből gyakran kimaradnak.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

toszkána | rovar | szúnyog | olaszország | orbetello

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram