Close
Ilyen egy igazi Instabarát épület a japán édességgyártó szerint

Ilyen egy igazi Instabarát épület a japán édességgyártó szerint

Hamisítatlan Alíz Csodaországban hangulatot kölcsönöznek a Shunkado édességgyártó cég hamamatsui üvegépületének a körülötte található óriási faasztalok és -székek.

A szokásos méretarány tizenháromszorosára felnagyított bútorokat az épületben található kávézó székeiről és asztalairól mintázták. Mint a tervező Nikken Sekkei iroda elmondta, “a helyszín túlméretezett, de gondosan megtervezett asztalai és székei a Shunkado szlogenjét testesítik meg: azt szeretnénk, ha az emberek együtt töltenének az időt az asztalnál, amelyről édességet nassolnak”.

Mint hozzátették, a közösségi média korában, amikor egyetlen fotó azonnal megragadhatja a szíveket és az elméket, maga az épület képe válik médiummá: odavonzza az embereket a városba, és újabb, posztolható élményeket teremt.

Az épület két darab kétszintes üvegblokkból áll: a nagyobbik földszintjén a Shundako kávézó-étterme, boltja, fölötte pedig a cég irodái találhatók, a kisebbikben pedig egy bank fiókja és irodái kaptak helyet, az egész komplexumot pedig Sweets Banknek vagyis Édességbanknak nevezték el.

Mindkét tömb bejáratánál a túlméretezett szobrokat is találunk, óriási ajándéktáskát, szakésüveget, és egy vörös malacot.

A gigantikus tárgyakból a kávézóba is jutott: óriási csészékkel és teáskannákkal folytatódik a külső tér játékos jellege.

Japán legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy hétezer új szigetet fedezett fel, de az országgal kapcsolatban egyéb érdekességeket is megtudtunk.

(Forrás: Dezeen, képek: Kenta Hasegawa/Dezeen)

Sweets Bank | túlméretezett | Hamamatsu | japán | óriás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Korábbi focilegendától lehet megvenni Leonardo da Vinci utolsó olasz otthonát

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close