Close
Hétezer új szigetet fedeztek fel Japánnál

Hétezer új szigetet fedeztek fel Japánnál

Ezzel az ország szigeteinek száma megduplázódott.

A csúcstechnológiák, a mesterséges intelligencia és a műholdak korában könnyen gondolhatjuk azt, hogy már nincs mit felfedeznünk. Bár elmúltak azok az idők, amikor a tengerészek hajókkal keltek át az ismeretlen vizeken, újdonságokból ma sincs hiány.

A japán térinformatikai hatóság a közelmúltban frissítette az ország térképét, amelyen hétezer új szigetet is megjelenített.

Ez azt jelenti, hogy 6852-ről 14,125-re nőtt Japán szigeteinek száma.

Legutóbb az országot a parti őrség térképezte fel 1987-ben, akkoriban úgy döntöttek, nem számolják azokat a szigeteket, amelyeknek a kerülete nem haladja meg a száz métert. Ráadásul az általuk használt technológia akkor még nem tudott különbséget tenni kis szigetcsoportok és nagy önálló szigetek között, így több ezer szigetet hivatalosan nem rögzítettek.

Ezeken kívül azonban még számos sziget jött létre a régióban a vulkáni tevékenység miatt.

Az új térképen már minden olyan szárazföld szerepel, amelyet az ENSZ tengerjogi egyezménye szerint szigetnek lehet nevezni, azaz természetesen kialakult, vízzel körülvett szárazföldi terület, amely dagály idején a víz felett van.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

felfedezés | japán | szigetek | sziget

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Féltik a gyerekeket a légiutas-kísérők, ezért változást követelnek a jogalkotóktól

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom