Hétezer új szigetet fedeztek fel Japánnál

Ezzel az ország szigeteinek száma megduplázódott.

A csúcstechnológiák, a mesterséges intelligencia és a műholdak korában könnyen gondolhatjuk azt, hogy már nincs mit felfedeznünk. Bár elmúltak azok az idők, amikor a tengerészek hajókkal keltek át az ismeretlen vizeken, újdonságokból ma sincs hiány.

A japán térinformatikai hatóság a közelmúltban frissítette az ország térképét, amelyen hétezer új szigetet is megjelenített.

Ez azt jelenti, hogy 6852-ről 14,125-re nőtt Japán szigeteinek száma.

Legutóbb az országot a parti őrség térképezte fel 1987-ben, akkoriban úgy döntöttek, nem számolják azokat a szigeteket, amelyeknek a kerülete nem haladja meg a száz métert. Ráadásul az általuk használt technológia akkor még nem tudott különbséget tenni kis szigetcsoportok és nagy önálló szigetek között, így több ezer szigetet hivatalosan nem rögzítettek.

Ezeken kívül azonban még számos sziget jött létre a régióban a vulkáni tevékenység miatt.

Az új térképen már minden olyan szárazföld szerepel, amelyet az ENSZ tengerjogi egyezménye szerint szigetnek lehet nevezni, azaz természetesen kialakult, vízzel körülvett szárazföldi terület, amely dagály idején a víz felett van.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

felfedezés | japán | sziget | szigetek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom