Óriási érdeklődés övezte a 360 Design Budapest rendezvényt

Nagy népszerűségnek örvendett az első 360 Design Budapest kiállítás, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezett a Budapest Design Week szakmai partnereként. A rendezvényre egy offline és egy online kiállítás keretében került sor, amelyen húsz hazai és négy nemzetközi formatervező kapta a főszerepet. Az esemény médiavisszhangjának köszönhetően hazánk tehetségei a vírushelyzet közepette is megkapták azt a láthatóságot, amely elengedhetetlen a piacon való érvényesüléshez. A rendezvény weboldalán a kiállítás online, valamint virtuális formában is megnézhető.

Először nyitotta meg kapuit a 2020.október 8. és 10 között megrendezett 360 Design Budapest kiállítás, melyet a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) valósított meg a Budapest Design Week szakmai partnereként. A háromnapos esemény során az érdeklődők nemcsak a helyszínen tekinthették meg a világszínvonalú designerek alkotásait, hanem a rendezvény honlapján online is megnézhették, valamint egy virtuális túrát is tehettek a 3D-s tárgyak között. Ez a kettőség adta a rendezvény digitális jellegét, amely a nemzetközi trendek alapján, a vírushelyzet közepette is lehetőséget teremtett a tehetségek széleskörű és biztonságos bemutatására.

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy közelebbről is megismerjék a kiállított tárgyak mögötti történeteket: Bonta Gáspár, a rendezvény kurátora és programvezetője naponta több tárlatvezetésre invitálta a jelenlévőket, amely a rendezvény során végig maximális látogatószámmal indult el. A résztvevők ennek során megtudhatták, mi volt a kurátori koncepció, és a magyar bútoripari hagyományokba, valamint a kortárs dizájn egyediségébe is bepillantást nyertek. Ezenkívül egészen új perspektívából is tanulmányozhatták a látottakat, hiszen egy vr-szemüvegen keresztül is teljesíthették a hétvégi dizájnkörtúrát. Az érdeklődők nemcsak a formatervezés világához kerülhettek közelebb, hanem annak meghatározó alakjaihoz is: szinte mindegyik kiállító személyesen is ellátogatott a helyszínre, így a rendezvény a fogyasztók és a tervezők közötti kapcsolatok megerősítésében is jelentős szerepet játszott.

Az offline kiállítás húsz hazai formatervező munkásságát tárta a látogatók elé, így Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, Komonka, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad és Ungár Fanni különböző dizájntárgyait ismerhették meg. A digitális felületen a magyar tehetségek bámulatos munkái mellett helyet kaptak négy nemzetközi dizájner termékei is – a cseh Master & Master, a szlovák Crafting Plastic!, a lengyel Phormy, valamint a Máltán alkotó Anna Horváth magyar formatervező alkotásai.

A Magyar Divat & Design Ügynökség ezzel a határokon átívelő megoldással adott régiós jelleget a rendezvénynek, amellyel Magyarország egy lépéssel ismét közelebb került a régiós dizájnipari központi szerep betöltéséhez. A 360 Design Budapest mindkét platformon hozta az értékesítésösztönző jelleget: az offline kiállítás résztvevői QR kódok segítségével érhették el a kiállítók weboldalait, míg a digitális kiállítás látogatói a tárgyak melletti ikonra kattintva fedezhették fel a dizájnerek történeteit bemutató oldalakat.

Óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy a kihívások közepette is sikerült ennyi embert mozgósítanunk a 360 Design Budapesttel: több mint hatszázan regisztráltak az eseményre, így szinte mindhárom nap telt házas volt az óránként ötven főt fogadó kiállítás. A rendezvény kiemelt médiavisszhangja miatt intenzív láthatóságot kaptak a magyar formatervezők: összesen harminc hazai infleuncer látogatott el az eseményre, és közel hatvan sajtómegjelenés született a témában – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.

A 360 Design Budapest digitális kiállítása év végéig minden érdeklődő számára nyitva áll.

bata-jakab zsófia | hfda | 360 | MDDÜ

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom