Close
Hirtelen döntés született: megszűnik a légi közlekedés e két szomszédos ország között

Hirtelen döntés született: megszűnik a légi közlekedés e két szomszédos ország között

Egy nemrég felállított emlékmű generálja a feszültséget a két ország között.

Törökország lezárta a légterét az Örményországból induló repülőjáratok előtt – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán, hozzátéve, hogy a lépés egy jereváni emlékmű átadására adott válasz.

A török külügyminisztérium közleménye szerint a Nemezis-emlékmű azoknak állít emléket, akik az 1920-as évek elején az Oszmán Birodalom diplomatái, valamint azok családtagjai ellen hajtottak végre merényleteket.

A török diplomácia vezetője azt mondta, hogy ha Örményország az emlékművet nem távolítja el, Ankara további lépéseket tesz.

Örményország szerint az Oszmán Birodalom katonái 1915-től mintegy 1,5 millió örményt gyilkoltak le, amit Jereván népirtásnak minősít. Törökország túlzónak tartja ezeket a számokat, és tagadja, hogy a gyilkosságokat módszeresen hajtották volna végre.

Törökország nemrég a földrengés miatt uralta a híreket, ami után felvetődik a kérdés, hogy vajon biztonságos-e most Törökországba utazni. Úgy tűnik mindenesetre, a turisták kétszer is meggondolják a vakációt a Földközi-tenger korábban egyik első számú úti célján.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images, Unsplash)

repülőjáratok | repülő | törökország | légtérzár | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram